"1 od 5 miliona" Živkoviću: Držite se date reči 1Foto: BETAPHOTO DRAGAN GOJIC

Predstavnici Udruženja „1od5miliona“ nedelju dan nakon upućenog zahteva još nisu dobili odgovor čelnika Radio-televizije Srbije (RTS), od kojih je zatraženo objektivno izveštavanje o protestima koji se svake subote dešavaju u Beogradu.

Jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin podsetila je u izjavi FoNetu da je od direktora i urednika informativnog programa RTS zatraženo da dobiju medijski prostor, kako bi javnost bila obaveštena na pravi način o protestima koji traju već godinu dana.

Direktoru RTS Draganu Bujoševiću i voditeljki emisije „Upitinik“ Oliveri Jovićević upućen je i poziv da se obrate učesnicima protesta, ali ni na to još nema odgovora.

Vukadin je najavila da ni sledeće subote protest neće biti prijavljen, ukoliko narednih dana ne usledi reakcija policije zbog napada na jednog od organizatora Srđana Markovića, kao i na kamermana Udruženja „Jedan od pet miliona“ Nemanju Ristića.

Živkoviću predali primerak „Sporazuma sa narodom“

Udruženje „1od5miliona“ danas je u Narodnoj skupštini predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću predalo primerak „Sporazuma sa narodom“, uz poruku da ga je potpisao i da se drži date reči.

Ispred Skupštine obratila se organizatorka protesta, studentkinja Tea Vukadin, koja je rekla da su se na tačke sporazama obavezale i stranke koje još nisu proglasile bojkot izbora – Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Stranka moderne Srbije.

„Došli smo da ponovo pokucamo na vrata Skupštine i podsetimo Živkovića da poštuje svih šest zaključaka i 42 tačke na koje se obavezao ovim ugovorom“, rekla je Vukadin.

Primerak Sporazuma sa narodom zvanično je predat na pisarnici Doma Narodne skupštine. Udruženje „1od5miliona“ podseća sve koji su potpisali Sporazum sa narodom, uključujući Novu stranku, Pokret slobodnih građana i Stranku slobodne Srbije, da su se tim činom obavezali da poštuju sve tačke.

Pošto smo upoznati sa informacijama da se neki potpisnici Sporazima spremaju za izlazak na lokalne izbore, podsećamo da smo kao inicijatori Sporazuma spremni na njegovu odbranu i da imamo tri scenarija na koji način ćemo zaštiti svaki potpis, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari