Abazi: Srbija troši 40 miliona evra godišnje za lobiranje u SAD 1Foto: Screenshot/Youtube/ European Foundation Centre

Kosovski poslanik iz pokreta Samoopredeljenje Haki Abazi rekao je da Srbija troši 40 miliona evra godišnje na lobističke grupe u SAD. 

Abazi se osvrnuo i na nedavnu posetu bivšeg američkog izaslanika za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela navodeći da je on sada običan građanin i ne predstavlja ništa u američkoj državi, prenosi Kosovo-online.

„Ne verujem da sam ikada sreo čoveka koji je napustio američku vladu ili drugu vladu i koji sada putuje zbog turizma, a bavi se politikom. Ako ode na plažu u Albaniji, dobrodošao je, ali on priča o politici bez ikakvog položaja. Grenel dosledno podržava srpsku stvar u Vašingtonu“, rekao je Abazi.

Prema njegovim rečima, oko 40 miliona evra su ambasada Srbije, Privredna komora i kancelarija Republike Srpske potrošile na promovisanje srpskog interesa u Vašingtonu.

„Potrošeno je 40 miliona godišnje na lobiranje kod senatora, kongresmena, pa čak i istraživačkih centara da promene svoj pristup Srbiji. Kako ćemo mi reagovati, mislim da je to drugo pitanje. Ali barem je podređeno takvoj agendi. Ovde postoji američka administracija i stavovi dolaze od postavljenih zvaničnika, a ne od običnih ljudi kao što je Grenel“, zaključio je Abazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari