Abazović nije smenjen, Skupština Crne Gore nije usvojila dnevni red 1foto EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Poslanici crnogorskog parlamenta danas nisu usvojili dnevni red sednice na kojoj je trebalo da se odlučuje o inicijativi za smenu potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, te je sednica zaključena, javio je reporter N1 koji se nalazi u Podgorici.

Sutra se očekuje druga sednica na kojoj će biti reči o inicijativi Abazovićevog pokreta URA i dela opozicionih poslanika za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu bilo razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.

Iako je većina poslanika došla u skupštinsku salu, većina nije ubacila svoje kartice, te je predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić konstatovao da se sednica završava, javio je reporter N1.

Za dnevni red glasalo je 77 poslanika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Premijer Zdravko Krivokapić je tražio razrešenje Abazovića nakon što su koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) i opozicioni poslanici tražili izglasavanje nepoverenja Vladi, o čemu će poslanici glasati sutra.

Abazović je pred početak sednice rekao da je „relaksiran“ i da očekuje da na sednici u petak bude izglasano nepoverenje aktuelnoj Vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari