Abazović: Sutra zaokružujemo deo pravne analize Temeljnog ugovora 1Foto: BETAPHOTO/Vlada Crne Gore/Rade Koprivica

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da će sutra biti zaokružen deo oko pravne analize Temeljnog ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali je demantovao da će on biti potpisan 3. avgusta, jer datum potpisivanja još nije dogovoren.

Abazović je rekao da nekome ne odgovara da se tema Temeljnog ugovora zatvori i da neki žele da ona ostane živa i da determiniše izbornu kampanju u Podgorici, kako bi tada bilo protesta i sukoba.

„Vlada ima druge planove, ne želimo nikakve probleme. Ukoliko neko donese argumente da nešto nije u skladu sa Ustavom i zakonom, izmene teksta Ugovora su moguće, ali to se do danas nije desilo. Mislim da je proces bio inkluzivan”, kazao je Abazović, prenosi RTCG.

Premijer Crne Gore je istakao da nema problem sa tim da Demokratska partija socijalista sruši vladu ako se potpiše Temeljni ugovor i poručio da ne može da vodi vladu koju će ucenjivati oni koji je podržavaju.

„Sto puta sam im rekao da ćemo ići ka tome da rešimo pitanje Temeljnog ugovora. Mene njihova reakcija čudi, jer nije u skladu sa onim što je princip, ali ako žele destabilizaciju, nema problema”, kazao je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari