policijaFoto: Ana Milošević/Danas
Advokat Ahmed Delimeđac ukazao je u saopštenju da je beogradsko tužilaštvo, u sa saradnji sa Službom Uprave kriminalističke policije (UKP) za borbu protiv terorizma uhapsilo Slavišu Pavićevića iz Zubinog Potoka pod optužbom da je pripadnik grupe koja je htela nasilno da promeni ustavno uređenje u Srbiji.

„Ova besmislica“, kako je ocenio u saopštenju, „zasnovana je na navodnim telefonskim razgovorima između službenih lica UKP Službe za borbu protiv terorizma koji su telefonom obavešteni o ovom ‘državnom udaru’ i koji su telefonom saslušavali svedoke i u telefonskom razgovoru ih upozoravali da su dužni da govore istinu“.

„Jasno je da se radi o montiranom procesu koji je motivisan isključivo političkim porukama upućenim Srbima na severu Kosova“, tvrdi Delimeđac.

Prema njegovom tumačenju, „ova montaža je u profesionalnom smislu na diletantskom nivou, ali je evidentno da računa sa nacionalističkim konsensusom o ‘izdajnicima u našim redovima’“.

„Čovek je u pritvoru. iako protiv njega ne postoji nijedan dokaz. Nijedan svedok ga nikad nije spomenuo, niti je iko saslušan. Pohapšeni su obični ljudi koji nemaju nikakve veze sa politikom i koji se terete da su negde u kafani rekli kako Kosovo više nije Srbija“, navodi se na kraju saopštenja ovog beogradskog advokata.

Podsetimo, pored Slaviše Pavićevića uhapšena su još tri lica čiji je zadatak, prema rečima advokata jednog od uhapšenih Ivana Ninića, bio da intenzivno i u kontinuitetu ugrožavaju ustavno uređenje i bezbednost Srbije u cilju nasilne promene ustavnog uređenja, zajedno sa još dvojicom Albanaca koji su predvodili kriminalnu grupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari