Aktivisti Lokalnog fronta iz Kraljeva stigli u Beograd na protest (VIDEO) 1Foto: S. Čongradin

Aktivisti Lokalnog fronta koji su pre četiri dana krenuli iz Kraljeva pešaka ka Beogradu, kako bi se priključili današnjim građanskim protestima, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, stigli su u Beograd.

Učesnike Ibarskog marša su najpre na Petlovom brdu, kod Borića, dočekali aktivisti Ne da(vi)mo Beograd i grupa građana, sa kojima su potom krenuli zajedno Ibarskom magistralom do centra Beograda.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je građane da se pridruže petorici predstavnika Lokalnog fronta, odnosno da ih dočekaju na jednom od punktova: Petlovo brdo, Vidikovac (kod OMV-a), Cerak Vinogradi, Ada Ciganlija, BIGZ.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/1424339281034829/?__xts__%5B0%5D=68.ARAZ9qHoAcRtemvgIm3ocJpR6Pcds0JfKGLFgFDeYzClloc-LOcuyVwUrZ1WP5nhhJ6i5eITtv5-A8_2po9bt15aGXlF-D8X_FxD17GHopSyeKyH03nY4E424SBadhvr_KUBproLIc9uAQYhWJPSKcXgkY7_lTpeMzJTNgzuXMQEUVHyUpr6hK-7d5nJO0clP93TVCPUZ-acEgZ01NL9Zo_0NXDgRoqu3nmONWxfFXekoDxrmP8xJjjSOe-A6dK4g59myAqFnVzg3OTzAt-31LPPDhIaPv0eDe-EOywH64CuTBHgu2edX5Q1lxD5c29-RRHZOjeqldj9GzsP4hgPy4SxfYveLo5_HkE&__tn__=-R

– Pozivamo građane da se pridruže Lokalnom frontu u poslednjoj deonici puta i pokažu podršku za veliku ličnu hrabrost i upornost kojom ekipa iz Kra-
ljeva šalje poruku da se ne mire sa činjenicom da su nam državu oteli kriminalci, da nam institucijama vlada strah i partijski interes, a da običnog čoveka nema ko da zaštiti kada se nađe na putu moćnicima. Nasilje koje se sprovodi prema političkim neistomišljenicima i onima koji se usude da kritikuju vlast nikako ne sme biti prihvatljivo i normalno i to Lokalni front pokazuje svojim zaista sjajnim činom – rekao je za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

On dodaje da „Ibarski marš“, kako je nazvan put koji su prevalili pešice od Kraljeva do Beograda, je i poziv i obaveza i ostalim gradovima da se probude i iz ucenjenih i okupiranih postanu pobunjeni gradovi.

Ubistvom Olivera Ivanovića ubili su državu

Predstavnik Lokalnog fronta Vladan Slavković, koji je sa aktivistima te organizacije pešačio od Kraljeva do Beograda gde će učestvovati na protestu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je danas da bi njihov put i podrška gradjana koju su dobili trebalo da izvrše pritisak da se država vrati grđanima.

„Ovo je naša prestonica, između nas i njih ne postoji ništa. Ima nas, idemo da im pokažemo koliko“, rekao je Slavković novinarima na ulazu u Beograd.

Slavković je naveo da je potrebno da građani pokažu koliko je važno da neko vodi računa „o matičnim knjigama, listovima, ali iznad svega da vodi računa da niko nikada ne bude ubijen samo zato što jednom zlikovcu i jednoj budali smeta“.

„Današnji dan, godišnjica ubistva Ivanovića, veoma je važan. Ubili su čoveka da bi dokazali da je država njihova i time su ubili i državu. Naš put bi trebalo da izvrši pritisak da se država vrati Srbiji i nama“, rekao je Slavković.

Aktivisti lokalnog fronta su stigli u Beograd peške iz Kraljeva danas oko podne, a na put nazvan „Ibarski marš“ krenuli su 12. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari