Aleksandar Jerković o Nestoroviću: Ko je prebeg, a ko ima legitimitet? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Aleksandar Jerković, odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda – Aleksandar Jerković“, kritikovao je istup Branimira Nestorovića.

On je kritikovao Nestorovićeve izjave u kojima je njega, kao nosioca beogradske liste, nazvao prebegom, te rekao da sada, kada se Nestorovića, kao nosioca republičke liste, „odriču“ ostali osnivači „MI – Glas iz naroda“, on sada govori da ima legitimitet.

„Kada te se odreknu kao nosioca beogradske liste oni, koji nisu ni bili na njoj, on te nazove  „prebegom“. Kada se ti isti, koji su bili na njegovoj listi odreknu njega kao nosioca liste, onda on kaže da  ima „legitimitet „. I pored toga što je njegova lista osvojila 4.6% a, tvoja 5.4% ?!?“, napisao je on na mreži „Iks“.

Aleksandar Jerković na beogradskim izborima 17. decembra bio je nosilac liste GG „MI – Glas iz naroda, da bi zatim faktički istupio iz pokreta „MI“ zbog njihove odluke da ne ulaze u koalicije nakon izbora. Jerković i odbornica Vesna Ilić važe za one koji su se dogovorili sa Srpskom naprednom strankom da im daju neophodnu većinu za formiranje vlasti u glavnom gradu.

Njih je Branimir Nestorović nazvao „odbeglim“ odbornicima.

Grupa poslanika „MI“ je najavila osnivanje nove organizacije na čelu sa Branimirom Nestorovićem, nakon sukoba unutar “MI”, a kao najlegitimniji njihov predstavnik istaknut je, od strane vlasti, upravo Nestorović, čiji su poslanici danas bili na konsultacijama za izbor mandatara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari