Aleksandar Jovanović Ćuta o novoj političkoj organizaciji: Formiranje vrlo brzo, možda već početkom juna 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

Aleksandar Jovanović Ćuta za Danas kaže da će nova politička organizacija koju prave neke od članica izborne koalicije „Moramo“, Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju, biti formiorana vrlo brzo, već možda i početkom juna.

Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju saopštile su danas da su ušle u zvaničan proces stvaranja jedne moderne političke organizacije, kojem će se priključiti i Skupština slobodne Srbije.

„Cilj je da Srbija konačno dobije otvorenu, zeleno-levu i modernu političku organizaciju, koja se razlikuje od prevaziđenih liderskih stranaka i koja će imati kapacitet da se uhvati u koštac sa ogromnim izazovima u kojima se nalazi naše društvo, ali i bude stožer daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva, ali i prirode“, saopštila je ranije danas koalicija Moramo.

Na pitanje da li će to biti nova politička stranka i hoće li biti prikupljanja potpisa, Jovanović kaže da će se videti i da je manje važno da li će se organizacija zvati stranka ili ne.

– Biće struktuirano kao sve druge stranke, što znači da ćemo imati svoja tela, nivoe odlučivanja, način finasiranja. Cilj je da se okupljamo i pozovemo sve građane i organizacije, da li političke ili građanske, u širok zeleni blok u čijem će imenu ostati reč „moramo“. Zna se koje su nam politike, pod jedan ekologija, zaštitta životne sredine i socojalan jednakost. Važno je da se ukrupnjavano i da ćemo pozvati sve politilke i građanske organizacije i pojedinsce da nam se priključe – navodi Jovanović.

Kada je reč o prikupljenju potpisa za registraciju partije, on navodi da neće biti skupljanja potpisa i da nema potrebe za tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari