Aleksandar Vučić: Kvinta, Evropa i međunarodna zajednica - sve su to lažovi 1Foto: prinscreen / Prva TV

U nedelju će na severu Kosova biti jedan užasan dan za demokratiju i težak dan za srpski narod, dan u kojem će i zvanično biti obeležena sramota Evrope i sveta zbog onoga što su organzovali i čine – rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izborima u četiri opštine na severu Kosova.

Kako je dodao, Srbi su u novembru prošle godine napustili kosovske institucije ne zbog svog hira, ili što su ludi i blesavi, pa vole barikade i da se tuku…

Predsednik Srbije je podsetio da su smenjeni srpski policajci, da su hapšeni, da je na njih pucano, kao i na decu… Naglasio je da je na delu otimanje zemlje, svakodnevno maltretiranje u vezi sa tablicama…

– Deset godina učestvujemo na izborima a vi deset godina ne formirate ZSO. Sada dolazimo do onoga što se stvarno dešava. Biću sasvim otvoren, ovo je sramota Kvinte. Oni će da održe izbore i da ih prihvate… – rekao je predsednik Srbije.

Kako je rekao, više nemate nijednog srpskog kandidata ni u jednoj od tih opština na severu, nakon što je danas Jablanović odustao od učešća na izborima.

– Tu si kandidati Albina Kurtija i Hašima Tačija, koji će da dovuku glasače da bi nakarikali negde preko četiri odsto. Sram ih bilo sve zajedno, kompletnu Kvintu, sve te lažove! – istakao je Vučić.

Danas sam im rekao i gore reči od ovih, dodao je.

– Oni to rade svi zajedno jer moraju Kosovo da podrže a Srbiju da slome, i ja sada znam da hoće mene da slome, možda mene hoće, ali neću im dati da slome Srbiju – istakao je on.

Oni će da se igraju sa time, naveo je, kako da bude ZSO kad niko sa severa ne želi ZSO, jer će na izborima da ih preuzmu kosovski Albanci.

– Razumeli smo sve, nema ništa od zajednice ZSO. Nagradili ste ih viznom liberalizacijom, nagradićete ih i izborima da postanu gradonačelnici četiri opštine. Srpski narod poručuje, okupacija je prava i nedvosmilena – rekao je Vučić.

Nismo pretili Jablanoviću

Kako je dodao, biračka mesta na severu Kosova su u policijskim stanicama i kontejnerima, a potom upitao: „Jeste li vi to nekada čuli?“.

– U njihovoj blizini, biće 65 pripadnika KFOR-a, spremni da intervenišu. isto tako i pripadnici Euleksa… I to samo u Kosovskoj Mitrovici. Biće i njih u civilu, da bi mogli da priskoče u pomoć. Nekoliko birača će se naći. U Severnoj Mitrovici nekoliko, i u ove tri opštine nekoliko… Glavno pitanje je jel Beograd pretio Jablanoviću. Pa nije, poslušajte njegovu izjavu. Vi ste ti koji to radite svakoga dana, da uništite narod, pa neće moći gospodo, ovo neće moći. Sve što sam rekao, to sma mislio.Videli ste šta sam rekao Šveđanima. Napao da uvedem sankcije, i samo to… Dosadilo mi je to pitanje. Ja stanem, spustim glavu, podignem glavu… – rekao je Vučić.

Nekada bih slatko opsovao, ali ne mogu, moram da vodim o interesima, inesticijama…, , naveo je predsednik Republike Srbije.

– Ali da prećutite na ovo, da ne kažete ništa, nemoguće je. Ovo će ući u istoriju svetske blamaže, koja će ikada da se dogodi. Ti ljudi ne žive gore, a oni su kao legalni i legitimni. Pozivam narod KiM da budu mirni, da ih ne pogledaju, da vide samo prezir. Da ih ne napadaju ni na jednom mestu, neka oni svoj prljav posao obave. Onda ćemo da vidimo koliko će da lažu za ZSO, a i prstom nećemo da mrdnemo za ovo – rekao je predsednik.

Sporazumi više nisu sporazumi, kao da su ih sa drugima pravili, rekao je Vučić dodajući da su Srbiju sve vreme lagali, i to planiraju da nastave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari