Aleksić: Da li će kompletni idioti nastaviti da upravljaju Beogradom 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Ko je pre dve godine i po čijem nalogu rušio objekte u centru Beograda, u Hercegovačkoj ulici. Ko je bespravno vezivao građane koji su se u tom trenutku našli na toj lokaciji?

Ko je u policiji odbio da postupi po prijavama nekih građana koji su tražili pomoć i ko će odgovarati zbog toga što je te noći u Republici Srbiji država srasla sa organizovanim kriminalom i što je prestala da važi vladavina prava i zakoni i što su počeli da vladaju zakoni jačeg i politički zakoni , pitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke u delu sednice posvećene poslaničkim pitanjima. On je naveo da je to početak i kraj svake ocene o jednoj vlasti i njenom načinu upravljanja državom.

Aleksić je podsetio da je 8.juna prošle godine predsednik Srbije rekao da iza rušenja u Savamali stoje kompletni idioti iz vrha beogradske vlasti. “Iako je Vučić obećao da će njihova imena biti vrlo brzo objavljena, do dana današnjeg nismo saznali ko su ti kompletni idioti , niti je iko sankcionisan, niti je iko smenjen. Sada imamo informaciju da će ti kompletnbi idioti nastaviti i dalje da upravljaju Beogradom , što će im biti nagrada za učinjeno delo , ili će neki možda biti ministri u Vladi , pošto očigledno nema kompetentnijeg u korupcionaškim poslovima od Siniše Malog za bavljenje poslom ministra finansja“, pitao je Aleksić, dodajući da je pre dve godine stavljena tačka na postojanje institucija u Srbiji .

Branka Stamenković, poslanica pokreta Dosta je bilo imala je pitanje za ministra prosvete Mladena Šarčevića o skandalu koji se desio tokom vikenda i tokom obavezne obuke za učitelje i nastavnike o izmenjenom planu i programu za prvi i peti razred”. MInistarstvo se postaralo da imaju i obrok, ali ono što je zanimljivo je da je obrok u vidu sendviča , stigao poštom u subotu i nedelju ,a poslat je u petak . Tako su nastavci na obuci u desetak pomenutih mesta za ručak imali sendviče koji su putovali 48 sati . Sendiviči su spakovani u petak u Beogradu i poslati poštom , obeleženi kao promo materijal “ , navela je Stamenkovićeva . Ona je objasnila da ej nivac za komletnu obuku , pa i same sendviče obezbedilo Ministarstvo prosvete.

„Ono što sam nezvanično saznala je da je Ministarstvo prosvete novac za tu obuku prosledilo Zavodu za unapredjenje obrazovanja u vaspitanja, oni dalje Učiteljskom fakultetu, a onda se desilo da je Učiteljski fakultet ishranu nastavnika dao privatnoj firmi koja je registrovana kao internet knjižara“, rekla je Stamenković.

Poslanik Demokratse stranke Radoslav Milojičić pitao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković na koji način će odgovoriti na nasilje radikala prema poslanicima DS i poslanici Aleksandri Jerkov.On je kazao da se nasilje desilo i malopre, ali da se predsedavajući Veroljub Arsić „pravio da ne čuje šta su sramni radikali“ rekli kada su prolazili pored poslaničkog kluba DS. Pošto je to izgovorio, Arsić je Milojičiću izrekao opomenu, a kao razlog za izricanje mere naveo to što je Milojičić pripadnike jedne političke stranke nazvao „sramnim“.

Vladimir Đurić iz poslaničkog kluba „Slobodni poslanici“ pitao ministra za kulturu i informisanje Vladana Vukosavljevića da li namerava da posle obustave aktivnosti na izradi medijske strategije podnese ostavku.

„Interesuje me da li se ministar kulture i informisanja oseća odgovornim što je ovako važan strateški dokument u novinarskoj i medijskoj sferi dozvolio da bude kreiran bez učešća relevantnih novinarskih i medijskih udruženja“, upitao je Đurić,a Đorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba „Nova Srbija-Pokret za spas Srbije“ tražio je od Ministarstva spoljnih poslova razjašnjenje oko samita EU i partnera sa Zapadnog Balkana u Sofiji oko koje se „digla bura“ u zemljama EU i Briselu, zbog čvrstog stava španskog premijera Marijan Rahoja koji ne želi da se pojavi na istom mestu i istom rangu sa liderima Kosova.

On je pitao da li sprska Vlada koordinira svoje aktivnosti sa španskom Vladom u svetlu priprema za sofijski samit.

„Dobro je i odlično što Rahoj ima takav stav, ali nije dobro i nije normalno da Španija po tom pitanju bude čvršća i pricipijelnija od Srbije i Beograda. Imam utisak da je u nekim krugovima u Beogradu gotovo neprijatno i krivo i sramota što Španija drži tako čvrts stav po pitanju učešća i predstavljanja Kosova na tom samitu“, rekao je Vukadinović, dok je lider radikala Vojislav Šešelj  imao predlog  recipročnih mera koje bi srpska vlada mogla da primeni protiv Hrvatske koja je ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranila .Šešelj je sugerisao premijerki Srbije Ani Branabić da kao „recipročnu meru prizna Vladu Republike Srpske krajine u egzilu“.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je da li Vlada Srbije u ovoj godini namerava da se bavi problemima tri socijalne kategorije – rešavanjem statusa ratnih vojnih veterana, porodicama poginulih i invalida rata, zatim radnicima koji imaju kredite u švajcarskim francima i isplatom zarada i otpremnina radnicima koji su „žrtve štetnih pljačkaških privatizacija“.

A poslanica Jedinstvene Srbije Jelena Vujić Obradović pitala je da li država može da pomogne poljoprivrednom proizvodjaču i da mu garantuje otkupnu cenu poljoprivrednog proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari