Aleksić: Da Srbijom ne vlada mafija, odavno bi razni Grčići bili na robiji 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste Srbija protiv nasilja (SPN) Miroslav Aleksić rekao je danas na tribini koalicije u Lazarevcu da aktuelni režim uništava Srbiju 11 godina, kao što je u Кolubari i EPS-u sve uništio Milorad Grčić.

 

On je istakao da je strašno kada od motora privrednog razvoja kakav je EPS napravite preduzeće koje mora da se zadužuje da bi isplatilo plate i da daje poslove onima bliskim vlasti da uvoze ugalj.

„To je poraz jednog društva i državnog poretka“, istakao je Aleksić.

On je naveo da je isto urađeno sa drugim državnim preduzećima i lokalnim samoupravama koje naprednjačka vlast gleda kao privatnu imovinu.

„Oni se ponašaju kao da mi svi treba njima da služimo, da im budemo sluge, a to sve mogu da rade zato što su razorili institucije i pravo“, naglasio je Aleksić.

Podvukao je da je u Srbiji nasilje na svakom koraku, pa i nasilje izvršne vlasti nad sudskom i zakonodavnom.

„Da nije takvo stanje, odavno bi razni Grčići bili na robiji. Zato vam obećavam da će posle izbora prva stvar kojom će se ozbiljno baviti koalicija „Srbija protiv nasilja“ biti borba protiv korupcije i kriminala“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić je istakao da je građanima dosta neizvesnosti i strepnje s kojom dočekuju svaki dan, od plaćanja računa u prodavnici do odlaska na posao ili slanja dece u školu.

„Ljudi žele da žive normalno, a nije normalno da u Lazarevcu meso i mleko koštaju više nego u Sloveniji, nije normalno da se vrtić u Stepojevcu gradi već 4 godine, nije normalno da su hiljade radnika ucenjeni ugovorima o PP poslovima, nije normalno da Кolubara nema dovoljno uglja za TENT, nije normalno da EPS više nije najveća firma, već je postao najveći problem u Srbiji i plen raznih partijskih mešetara“, zaključio je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari