Aleksić: Gde je bio čovek zadužen za Rebićevu bezbednost u noći hapšenja na „Jovanjici“?   1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić upitao je danas da li je imanje „Jovanjica“, gde je zaplenjena velika količina marihuane, obezbeđivala firma „Ronin elit sekjuriti“ u vlasništvu bivšeg pripadnika SAJ-a Alenka Lazova, kao i kakva je veza Lazova i Milana Kendije, zvanog Kendi, zaduženog za obezbeđenje direktora policije Vladimira Rebića.

„Pitam Tužilaštvo za organizovani kriminal i Rebića da li su Lazov i Kendija kumovi? Gde je Kendija bio u noći hapšenja vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluvije? Kendija je zaposlenen u Upravi MUP-a za obezbeđenje ličnosti i bio je zadužen za obezbeđenje bivšeg direktora policije Milorada Veljovića, sadašnjeg savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je naveo da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) „Jovanjici“ u poslednje tri godine odobrila 3,9 miliona evra kredita, a da je ključnu ulogu u tome imao predsednik Upravnog odbora Agencije Rade Petrović, koji je i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čukarica.

„Petrović je veoma blizak sa Anđelkom Vučićem, ocem predsednika Srbije, kao i sa funkcionerima SNS-a Vladimirom Orlićem i Milošem Vučevićem, koji je i gradonačelnik Novog Sada“, rekao je Aleksić i pokazao fotografije Petrovića sa tim ljudima.

Aleksić je dodao da Anđelko Vučić nije samo blizak sa službenikom BIA Brunom Đuranom, što je javnosti otkrio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, nego i sa čovekom koji je odobrio 3,9 miliona evra kredita najvećem uzgajivaču marihuane u Evropi.

Aleksić je naveo da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović javno rekao da je „Jovanjica“ švercovala kivi u Rusiju, odnosno reeksportovala sa deklaracijom da je proizveden u Srbiji, i upitao kako je moguće da takva firma dobije kredit za izvoz, a da njen vlasnik Koluvija bude u privrednim delegacijama koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Narodne stranke je pitao ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je posećivao „Jovanjicu“, da li je sa Koluvijom uhapšen i radnik Ministarstva odbrane Vule Bojović, zaposlen u ministarstvu od 2012. godine.

„Pitam Vulina na kojim poslovima u ministarstvu radi Bojović i kakva je njegova veza sa ’Jovanjicom’ i Koluvijom“, upitao je Aleksić.

Aleksić je najavio da će u utorak, 17. decembra, podneti krivičnu prijavu protiv Vučevića i da će Tužilaštvu za organizovani kriminal u narednom periodu dostaviti sve dokaze kojima raspolaže o „Jovanjici“.

„Protiv Vučevića ću podneti prijavu za krivična dela ometanje pravde i lažno prijavljivanje, jer je sam rekao da ne veruje u navode prijave koju je on podneo protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića“, rekao je Aleksić.

Aleksić je najavio da će prijavu podneti i protiv Aleksandra Vučića zbog svih laži koje je izgovorio o njemu.

„Ja ću se odreći imuniteta i pozivam Vučića da učini isto kako bismo se na suočili na sudu. Dokazaću da je slagao kada me je nazvao lopovom i optužio me za umešanost u sve afere u Trsteniku“, naveo je Aleksić.  

Aleksić je pokazao uverenje iz tužilaštva od 9. decembra da se protiv njega ne vodi istraga, kao i uverenje iz policije od 11. decembra da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

„Sud je u aprilu presudio da je list ’Srpski telegraf’ o meni iznosio laži, koje sada ponavljaju funkcioneri SNS-a“, rekao je Aleksić. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Aleksić: Gde je bio čovek zadužen za Rebićevu bezbednost u noći hapšenja na „Jovanjici“?  ”

 1. Bravo gospodine Aleksicu. Samo hrabro , istinu na sunce! Mi gradjani Srbije zeljni smo slobode misli i istine.

 2. Miroslav Aleksić, Marinika Tepić i slični daju nadu u neku svetlost na kraju tunela.

 3. Eh,Aleksicu. Ovog coveka necu da kritikujem kao clana SzS,vec kao bivseg predsednika opstine Trstenik. Dokazi za Jovanjicu su na istom mestu gde i dokazi o tebi. Najblizu saradnicu si nabio u istrazni zatvor i sada na sud. A ona samo potpisivala tvoja naredjenja. Mog7 da ti veruju samo oni koji te poznaju. Ovo mije kritika,ponavljam,SzS vec licna kritika ovom coveku

  • Dragane: Ako je istina to što pišeš onda presavij tabak pa tužba. Dokazi pa kom, opanci kom obojci. Nisam pobornik optžbe nekome, a da ne pokažete nikakav dokaz. Tako se ponaša samo vaš prvorođeni, on optužuje i odma i sudi jer se izgleda boji sebi a čuva ga imunitet.Ali ni imunitet nije večan.

   • Pa gospodine “Mile Ćuk“ tužba je odavno napisana i predata tužiocu u Trsteniku,i to ne jedna,nego više,a zašto tužioc ćuti i ne radi svoj posao,svi znamo…pa Aleksić ga je tu postavio još 2009.da ne radi ništa,a da prima dobru platu…tako da džabe kritikuješ Dragana.

    • Ne lupetaj “ ljubisa “ osam dugih godina si na vlasti sa ovom sektom koja ucenjuje zaposlene u ili na javnim funkcijama egzistencijom ako ne “ rade “ ono sto se sekti sa trabantima prohteva . Ovo je primitivno providno sendvicarsko LUPETANJE
     …daj …bre …malo zdravog razuma …ovo ni naj gluplje sns ovce vise ne “ gutaju “ a nije mi ni zadovoljstvo komentarisati tako notorne budalastine

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.