Aleksić: Legalizuju marihuanu da spasu režim odgovornosti za Jovanjicu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da najava legalizacije marihuane u Srbiji stvara sumnju da je to pokušaj da političari iz vrha vlasti izbegnu odgovornost za njeno uzgajanje na farmi Jovanjica jer se očekuje i nova optužnica koja bi obuhvatila i njih kao nalogodavce.

„Ministar zdravlja Zlatibor Lončar se pozvao na jednu preporuku Ujedinjenih nacija s kraja prošle godine. Ali kada se pogleda period od 2018. do 2020. godine od 175 preporuka iz oblasti zaštite ljudskih prava, a Srbija ih je prihvatila, samo su tri i to delimično ispunjenje“, rekao je Aleksić, na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, kada se tokom nekog krivičnog postupka menja zakon, prema optuženima se primenjuje blaži pa u tome treba tražiti motiv za ovu dekriminalizaciju marihuane.

On je rekao da godinama neke organizacije traže legalizaciju marihuane u medicinske svrha ali za ovu vlast to nije bila tema, a onda su je se „naprasno“ setili kada je kod Beograda otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Takodje, Aleksić je naveo da je predsednik države Aleksandar Vučić izjavio kako je spreman da javno odgovara opoziciji na sva pitanja o Jovanjici pa mu je poručio da je prihvata takav susret uživo u emisiji Radio televizije Srbije.

„Nemojte da bežite niste valjda tolika kukavica kad ste već pozvali na to“, rekao je Aleksić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Aleksić: Legalizuju marihuanu da spasu režim odgovornosti za Jovanjicu”

  1. Kriminalci u proizvodnji i distribuciji droga treba krivicno da odgovaraju,isto kao i svi devijanti van normi u drustvu.Sta je tu cudno?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.