Aleksić: Narodna stranka će prisustvovati Vučićevom polaganju zakletve 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

“Svi poslanici Narodne stranke učestvovaće u radu Skupštine Srbije prilikom polaganja zakletve Aleksandra Vučića za drugi predsednički mandat. Nemamo, međutim, pravo da se pojavljujemo na bilo kakve inauguracione svečanosti zbog svih onih građana koji su poniženi, maltretirni i obespravljeni tokom desetogodišnje vladavine ovog režima”, kaže za Danas Miroslav Aleksić, potpredsednik i budući šef poslaničk grupe Narodne stranke.

On smatra i da nije vreme za bilo kakva slavlja dok inflacija ima galopirajući trend i dok se Srbija nalazi u velikoj političkoj i ekonomskoj krizi.

Podseća da parlamentarni izbori još nisu završeni i da se očekuje ponavljanje izbora na jednom mestu u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac, da nisu dodeljeni poslanički mandati, da nije konstituisan parlament Srbije i da je ostalo malo vremena do 31. maja kada bi Vučić trebalo da položi zakletvu.

“Mislim da će aktuelna vlast učiniti sve da zavši izborne radnje do 31. maja, jer bi u protivnom bio prekršen i Ustav i zakoni. Postoje dve mogućnosti , a to je da ukoliko Vučić do 31. maja ne položi zakletvu prestaće mu mandat. Druga mogućnost je da on pred starim skupštinskim sazivom položi zakletvu do 31.maja. To bi tek bila bruka za ovu vlast “, napominje Aleksić i dodaje da zato veruje da će izbori u Bujanovcu biti zbrzani i da će Republička izborna komisija dodeliti mandate poslanicima.

Sagovornik Danasa ubeđen je i da će konstitutivna skupština Srbije biti održana nekoliko dana pre Vučićeve polaganje zakletve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari