Miroslav Aleksicfoto FoNet Božana Pavlica

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je „sramno sa koliko nepoštovanja“ se predstavnici vlasti odnose prema „stotinama hiljada građana“ koji se već pet sedmica na ulicama bore za Srbiju protiv nasilja

 

„Umesto da ispune zahteve koji bi popravili stanje u društvu, oni nastavljaju sa svojim provokatorima i maniplacijama da menjaju teze i produbljuju podele, mržnju i agresiju“, rekao je Aleksić za portal N1.

Aleksić je kazao i da „čovek koji je (sinoć na protestu Srbija protiv nasilja) nosio nekakvu lutku među sto hiljada ljudi“ a koga su, kako je naveo, „oni snimili, nema nikakve veze sa organizacijom protesta“.

Prema njegovi mrečima, svaki protest prošao je „mirno, dostojanstveno i nenasilno, kao i jučerašnji“.

„Jedini pokušaji da to bude drugačije su od strane režima koji ubacivanjem nekih nasilnih neformalnih grupa i pojedinaca sa nekakvim lutkama žele da oskrnave ove proteste“, naveo je Aleksić.

On je dodao da očekuje da će policija i tužilaštvo reagovati i uhapsiti čoveka koji je nosio lutku kojom se preti Vučiću, ako, kako je kazao, „za to ima osnova, ako ne, onda to dokazuje ko stoji iza te podmetačine“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se prethodno danas osvrnuo na tu lutku.

„Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam predsednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić podelila je ranije na Tviteru fotografiju sa petog protesta protiv nasilja na kojoj je transparent sa kojeg visi lutka sa likom Vučića na vešalima, te upitala kako to objasniti deci.

„Moj sin ima 4 god. Ja sam „ćale“ za vas koji promovišete tolerantnije društvo – i ne znam kako bih mu objasnila. @avucic
je prijatelj, otac, sin… čovek koji daje sve da bude jača. Imate drugačiju viziju – OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?“, napisala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari