Miroslav Aleksicfoto FoNet Milica Vuckovic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić oblačenjem čečenske odore i skupštinskim rijalitijem pokušava da „zatrpa javnost i skrene pažnju“ građana sa ogromnih poskupljenja i velike krize, jer narod shvata da ga predsednik laže i vodi sumanutu ekonomsku politiku, dok su oni sve siromašniji.

„Danas je svaki građanin Srbije zadužen za 5.100 evra, a kada je SNS došao na vlast bio je zadužen za 2.100 evra. Sledeće godine taj dug će iznositi više od 6.000 evra. Narod će vraćati dug u evrima, a ne u procentima bruto društvenog proizvoda (BDP). Najveća prevara režima je da su važni procenti i odnos javnog duga i BDP-a“, rekao je Aleksić televiziji N1, saopštila je Narodna stranka.

Aleksić, koji je i šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije, istakao je da su se ulaskom opozicije u skupštinu stvari i te kako promenile, jer je opozicija mnoge građane suočila sa „dešavanjima o kojima pre toga nisu znali ništa“, i dodao da „opozicija usmerava pravac delovanja u skupštini“.

„Srbija je na ivici ekonomskog ponora. Promena vlasti je neminovna i dogodiće se vrlo brzo, brže nego što mnogi misle. Ovo je antinarodna vlast koja iskorišćava narod i samo gleda kako da ga prevari, jer su tako postavili sistem“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da Narodna stranka vodi prosrpsku politiku i da „nije ni proruska ni antievropska“, nego isključivo brine o interesima građana Srbije.

„Nije mi jasno da Zapad naseda na Vučićeve manipulacije dok se on punih deset godina iživljava nad narodom. Izgleda da je sada sateran u ćošak i obukao je čečensku odoru, što zaista ne priliču šefu države. Svi su se smejali Tomislavu Nikoliću kada je igrao beduinski ples i Maji Gojković kada je stavila hidžab“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je za Narodnu stranku Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, i da je bilo bolje da je Vučić poslušao predloge Narodne stranke za rešavanje problema Kosova i Metohije i za rešavanje ekonomskih problema.

„Sarađujemo sa svima za koje smo sigurni da su opozicija i da neće praviti dilove i dogovore sa režimom“, rekao je Aleksić.

Aleksić, koji je bavi poljoprivrednom proizvodnjom u Trsteniku, naveo je da vlast „tek o poljoprivredi nema pojma“ i da u toj oblasti ne može da podrži ništa.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da je ta stranka apsolutno protiv otvaranja rudnika litijuma u Srbiji i da neće promeniti taj stav.

Aleksić je naveo da Telekom Srbija zloupotrebom državnih resursa vodi kampanju protiv konkurentske kompanije SBB.

„Predsednik države poziva građane da pređu sa SBB-a na Telekom. Da li je to njegov posao? Takva kampanja govori da mi nismo država nego plemenska zajednica u kojoj poglavica odlučuje u svemu i radi šta hoće“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari