Aleksić: Poslanici Srbije protiv nasilja će ući u parlament i objašnjavati kako su pokradeni izbori 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na decembarskim parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić najavio je danas da će poslanici te koalicije „ući“ u novi saziv parlamenta odakle će kako je rekao, objašnjavati građanima kako su pokradeni izbori.

 

Aleksić je za televiziju Nova kazao da stranke i pokreti oko te liste „neće prihvatiti izbornu krađu“ za koju je po njegovim rečima, odgovoran režim Aleksandra Vučića.

„Oni su ukrali mandate, njima ne pripada toliko mandata i oni duguju odgovor građanima Srbije na pitanje zašto su pokrali njihovu izbornu volju“, naveo je Aleksić a preneo Narodni pokret Srbije.

Zakazivanje konstitutivne sednice novog saziva Skupštine Srbije za 6. februar pokazuje po njegovim rečima, da „režimu nije svejedno“ što se tiče rezolucije o izborima u Srbiji koju bi Evropski parlament (EP) trebalo da usvoji 8. februara.

„To će biti mrlja bačena na režim, ne na državu. Poistovećivanje Aleksandra Vučića sa državom je jedna velika zamena teza i zloupotreba, oni su stranka koja vrši vlast, a zapravo uzurpatori vlasti“, naveo je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Aleksić je dodao da ne očekuje da će Srpska napredna stranka (SNS) formirati lokalnu vlast u Beogradu već da će „iskoristiti lažni spor sa njihovom listom (Branimira) Nestorovića kao paravan da bi ponovili izbore sredinom godine, u terminu za redovne lokalne izbore“.

Ocenio je da je „glavni krivac za izborni inženjering“ ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić a da veliki deo odgovornosti snosi i načelnik Uprave za upravne poslove u tom ministarstvu Milan Stanić.

„Poslao sam MUP-u više od 20 zahteva da mi se dostavi podatak koliko građana Srbije je promenilo prebivalište od 1. septembra do 1. oktobra iz drugih gradova u Beograd, kao i koliko ljudi je iz inostranstva dobilo državljanstvo. Zašto niko iz MUP-a nije odgovorio ako je sve čisto, ako nije bilo krađe izbora i nezakonitog prijavljivanja ljudi“, upitao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari