Aleksić: Srpska lista maltretira Srbe na Kosovu i Metohiji i drži ih kao taoce 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Gračanici da Srpska lista na Kosovu i Metohiji kao produžena ruka vlasti u Beogradu drži Srbe kao taoce i da ih „reketira, ucenjuje i preti im i ponaša se kao vlasnik celog našeg naroda na Kosovu“.

„Narodna stranka će zaštititi naš narod na Kosovu i Metohiji i borićemo se za rešavanje njegovih problema i u Skupštini Srbije. Srbi na Kosovu i Metohiji moraju imati pravo na izbor i slobodnu reč. Sramno je što su izloženi pritiscima i svojih sunarodnika, kao da nekome nije dovoljno što su Srbi već 20 godina izloženi pritiscima Albanaca“, rekao je Aleksić u razgovoru sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Aleksić je naveo da je Narodna stranka formirala svoje odbore u Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici, Vitini i u Novom Brdu.

„Svi ljudi sa kojima smo razgovarali su naveli da im najveći problem predstavlja Srpska lista, koja im uzima deo plate, a visina socijalne pomoći zavisi od toga koliko su glasova obezbedili za Srpsku listu“, rekao je Aleksić.

Aleksić, koji je razgovarao sa Srbima i u Lipljanu i Kosovskom pomoravlju, najavio je da će poslanici Narodne stranke posetiti „sva mesta na Kosovu i Metohiji u kojima žive Srbi“ i da će zastupati njihove interese u republičkom parlamentu i iznositi sve probleme sa kojima se suočavaju.

„O tim problemima se godinama ćuti zbog straha koji širi Srpska lista“, rekao je Aleksić.

Član Predsedništva Narodne stranke zadužen a Kosovo i Metohiju Žarko Ristić rekao je da će u Kosovskom pomoravlju biti otvorena kancelarija stranke u kojoj će građani moći da dobiju svu potrebnu pomoć i informacije.

„Narodna stranka će u narednom periodu osnovati odbore i u centralnom delu Kosova i Metohije. Građani Srbije na Kosovu i Metohiji za Narodnu stranku imaju isti značaj kao i građani u ostalim delovima Srbije“, naveo je Ristić.

Ristić je dodao da slučaj Ivice Đurđića iz Vitine „najbolje pokazuje odnos Srpske liste prema našem narodu“.

„Đurđić je otac petoro dece i on već nedeljama štrajkuje sa svojom porodicom i blokira opštinu da bi se izborio za elementarna prava koja mu pripadaju, pošto je i njemu i članovima njegove porodice ukinuta socijalna pomoć samo zato što je odbio da obezbeđuje glasove za Srpsku listu i odbio joj poslušnost. Nedopustiv je takav odnos prema Srbima na Kosovu i Metohiji“, rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari