Aleksić: Vučiću ne treba ni Vlada ni Skupština, predano je radio na razbijanju institucija 1foto FoNet Aleksandar Barda

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je Aleksandar Vučić položio zakletvu pred jednopartijskim parlamentom koji nema legitimitet jer je prethodne izbore opozicija bojkotovala.

On je u emisiji „Pravi ugao“ Radio-televizije Vojvodine rekao da Srbija jedina u Evropi nema opoziciju i da Vučiću ne treba ni Vlada ni Skupština i da je Vučić predano radio na razbijanju institucija.

Aleksić je ponovio da je Narodna stranka i dalje protiv uvođenja sankcija Rusiji i naveo da treba videti šta bi se dobilo a šta izgubilo uvođenjem sankcija.

Upitan o poseti ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, Aleksić je rekao da on dolazi zbog dogovora u vezi sa nabavkom gasa i da se, kada je u pitanju ta poseta, građani iznova „zamajavaju“ pričama o tome da li treba uvesti sankcije Rusiji.

Rekao je da je Srbija za vrema ove vlasti mnogo dalje od EU, i da razuma da je Briselu važno da Srbija uvede sankcije, ali da srpski interes mora da bude na prvom mestu.

Aleksić je rekao da je Narodna stranka za to da se prvo saslušaju argumenti pa da se onda odluči o uvođenju sankcija, i naglasio da ne treba dozvoliti da Vučić „baci kosku“ opoziciji u vezi sa sankcijama.

Rekao da nije stekao utisak da Evropa od opzicije očekuje da se odredi o sankcijama Rusiji, već da to očekuje od vlasti, i da opozicija treba da se bavi nastupajućom energetskom i ekonomskom krizom a ne pitanjem sankcija.

Aleksić je rekao da Srbiju čeka strašna energetska kriza i naveo da Srbija dnevno na uvoz struje potroši od tri do pet miliona evra.

Istakao je da Srbija nikada ne može biti gladna, navodeći da Vučić sve podređuje svojoj propagandi pa je tako izazvana i veštačka panika u vezi sa nestašicom šećera, zbog čega su građani kupovali šećer za „dve ili tri godine unapred“.

Ocenio je da je uredba o ograničenju cene šećera izazvala dodatnu krizu jer svi koji koriste šećer za veliku proizvodnju sokova ili džemova kupuju šećer iz prodavnica i dodao da je država trebalo da subvencijama amortizuje cenovne udare.

Objasnio je da su potrebne „agresivne mere“ koje podrzumevaju rebalans budžeta i dupliranje budžeta za poljoprivredu i da prioritet moraju da budu mali preduzetnici.

Rekao je da će Narodna stranka biti ozbiljna opoziciona poslanička grupa i da se dogovara sa drugim opozicionim strankama koje su „nedvosmilena opozicija“, a ne opozicija „koja će pomagati vlast“.

Upitan koja je to opozicija, Aleksić je rekao da će to „pokazati vreme“ i da će građani to „ubrzo videti“.

Ukoliko bude ponovljenih izbora za Beograd Narodna stranka će učestvovati na njima, a kao opozicija tražiće što pre nove parlamentarne izbore, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari