Alimpić opisao kako je izgledalo glasanje u GIK, koktel za kraj izbornog procesa 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Kako je izgledala sednica Gradske izborne komisije u ponedeljak 22. januara kojom bi trebalo da je završen izborni proces u Beogradu detaljno je opisao član GIK Zoran Alimpić.

Alimpić je naveo da na toj sednici nisu učestvovali članovi proširenog sastava GIK, njihovo članstvo je okončano usvajanjem ukupnih rezultata 3. januara.

„U Stalnom sastavu GIK ima 13 članova koji su izabrani u prethodnom sazivu Skupštine grada na predlog odborničkih grupa. Grupe SNS i SPS imaju tako 7 predstavnika a opozicione grupe 6. Tih 7 predstavnika vlasti glasalo je ZA, a od 6 opozicionih 4 je glasalo PROTIV, članovi predloženi od strane odborničkih grupa DS, NS, SSP i NADA, a dva člana koje je predložila odbornička grupa MORAMO glasali su UZDRŽANO“, napisao je Alimpić, funkcioner DS-a, u objavi na Fejsbuku.

Kako je naveo, GIK je tako, većinom glasova, usvojila Rešenje o dodeli odborničkih mandata.

„Tom odlukom formalno je okončan, završen, izborni proces izbora odbornika Skupštine grada Beograda nakon glasanja 17.12.2023. Tom odlukom dodeljeni su mandati 110 odbornika u skladu sa Ukupnim rezultatima izbora koje je GIK usvojio 3.1.2024. Sledeći korak predviđen zakonom je zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda“, napisao je Alimpić.

„Nakon završetka sednice (GIK), koja je trajala kratko, organizovan je koktel, na kome, naravno, nisam ostao. Valjda su slavili uspešno okončanu izbornu krađu, šta drugo? Ja sam bio jedini član GIK koji se večeras javio za reč i govorio. Nisam ostao na koktelu ali sam uradio nešto drugo što se radi na kraju žurke – napravio sam selfi. Znam da nisam lepo ispao, snimao sam se telefonom odozdo, sa stola, ali sam želeo da ovaj poslednji govor snimim jer u GIK se sednice ne prenose i ne snimaju kao u RIK. Ovo je dakle bilo poslednje izlaganje jednog člana GIK pre glasanja o dodeli mandata odbornicima. Traje oko 5 minuta. Nakon mog izlaganja o predloženom rešenju se glasalo“, napisao je Alimpić i objavio snimak svog izlaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari