Aljbin Kurti se obratio na srpskom jeziku kosovskim Srbima: Dragi naši građani, mi želimo da naša ekonomija raste 1Foto: Armend NIMANI / AFP

Premijer Kosova Aljbin Kurti se u kratkom video spotu obratio na srpskom jeziku kosovskim Srbima i pozvao ih da razvijaju ekonomiju te zemlje.

Ovaj spot objavila je na svom Tviteru Viola fon Kramond, izvestiteljka Evrpskog parlamenta za Kosovo.

Ona je napisala da je taj Kurtijev potez dobrodošao i potreban korak zarad povećanaj poverenja i poboljšanja međuetničkih odnosa na Kosovu, budući da nije uvek lako premostiti tu prazninu.

Kurti u tom spotu kaže: „Dragi naši građani, mi želimo da naša ekonomija raste ali mi takođe želimo održiv i ravnopravan rast. To znači da svi moraju iskoristiti nove mogućnosti koje stvramo jer su dobri za razvoj ruralnog turizma u našoj lepoj prirodi i lepim selima. tokom svetskog ekonomskog foruma u u davosu iskoristio sam priliku i sreo se sa mnogim potencijalnim investitorima. Dragi naši građani, mi želimo da naša ekonomija raste ali mi takođe želimo održiv i ravnopravan rast. To znači da svi moraju iskoristiti nove mogućnosti koje stvramo jer su doprinos dali svi pa tako i korist pripada svima. već smo se založili da ćemo do 2024. godine udvostručiti učešće žena na tržistu. Želimo da žene i muškarci naše države imaju prilku da rade dostojnstven posao i za to dobiju poštenu platu. Takođe želimo da osiguramo da sve zajednice na kosovu imaju korist od novog pristupa privredi sa novom enegrijom. Stoga mi pozivamo sva preduzeća u vlasništvu pripadniak manjinskih zajednica da se odazovu ovom pozivu i pruže nam mogućnost da čujemo od njih kakvu bi podršku oni voleli da prime od svoje vlade. naša država ima sva sredstva i potencijal da postane mesto svestranog razvoja. radimo zajednoda zajednćkom voljom postignemo zacrtan cilj. ja sam otvoren za vaše predloge i sugestije. zato mi pišite. hval i želim vam sve najbolje“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari