Ambasador Slovačke u oproštajnoj poseti obavestio Dačića o nameri za otvaranje još jednog konzulata u Srbiji 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas na kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža Srbiji po pitanjima od vitalnog nacionalnog interesa, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dačić je reči zahvalnosti uputio ambasadoru Slovačke Fedoru Rosohu, koji završava svoj mandat u Srbiji i koga je primio u oproštajnu posetu.

Kako se navodi u saopštenju, tokom razgovora obostrano je konstatovano da bliski i prijateljski odnosi između dve zemlje imaju dugu istorijsku tradiciju i istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Rečeno je i da Srbija i Sloačka ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta je spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Rosoha je zahvalio Dačiću na saradnji, naglašavajući da mu je bila privilegija da službuje Srbiji. Takođe je obavestio šefa srpske diplomatije i o nameri da se otvori još jedan počasni konzulat Slovačke Republike u Republici Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari