Ambasador Srbije se vraća na dužnost u Francusku

Ostavite komentar


  1. Odluku o zamrzavanju odnosa nije trebalo ni donositi.Francuska je uz Nemacku lider EU, a i stalni je clan Saveta bezbednosti UN. Sa takvom silom se ne inate ni mnogo jace drzave od nase. Nije Hajradinaj pusten potpison francuskog predsednika ni premijera vec odlukom francuskog Suda. On time nije oslobodjen od navoda iz nase optuznice, vec je sud samo odlucivao o isporucenju. Za zlocine ,,OVK" formira se Specijalni sud kome ce nasa drzava imati priliku da ponudi dokaze. Kada je rec o srpsko-francuskim odnosima , onda ne zaboravimo cinjenice da su dve drzave bile vekovni saveznici. Na napad Austrougarske na Srbiju, Francuska je odgovorila objavom rata Becu. Direktnom francuskom pomoci, Srpska vojska je spasena od nestanka nakon albanske golgote. Oporavljena u francuskim bolnicana, okrepljena i opremljena je sa Francuskom vojskom probila Solunski front i vratila se u otadzbinu. Francuska je 1999. u NATO-u blokirala naredbu o rusenju beogradskih mostova. Oni koji su devedesetih vodeci katastrofalnu politiku, pogazili cast svog naroda i tradiciju Srpske vojske, okrenuli su protiv srpskog naroda sve tradicionalne saveznike, pa i Francusku. Vreme je da Srbija povrati ta saveznistva. Da bi se to desilo, moramo iz korena promeniti sistem i politiku. Na zalost, to jos nije ni na vidiku.

  2. Nismo vise ljuti na Francusku, mada i nismo mnogo bili. A ambasadoru upravo i istice mandat od 4 godine. U medjuvremenu je uspeo da zaposli i svog sina u MSP, naravno bez konkursa a nije sigurno ni da ima fakultet. Tako da je i junior Stefan Ristic takodje sposoban i napredovao i vec je konzul Srbije u Sangaju

  3. Kakav Vucicev blam! Pretvori Srbiju u potkornog crva. Sve zbog ljigave propagande prema gladnim i izgublhenim gradjanima.

  4. Ha, ha, sto bi rekao Dusko Radovic:"Koliko me naljuti poskupljenje, toliko me nasmeje objasnjenje"…

  5. Da se nije vratio ambasador Srbije u Pariz u Francuskoj bi bio proglasen dan zalosti. Mnogi Francuzi Srbiju po njenom znacaju dozivljavaju sa Moldavijom.

  6. Dacic ne moze da komentarise pravne radnje jer za to nije ni strucan ni nadlezan a ima placenu resornu ministarku Kuburovic koja se uopste ne oglasava ili bolje receno ne mesa u svoj posao. Koliko joj je samo vremena bilo potrebno da sakupi sve dokazne materijale i dostavi ih Lyonu umesto da je sve uredno unapred sortirano i spremno kad vec postoji godinama crvena poternica Interpola! Nestrucnost na delu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.