Američka privredna komora pozdravila izbor nove Vlade Srbije 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) pozdravila je izbor nove vlade Srbije i istakla da je za pravi odgovor na krizu važna saradnja privrede i Vlade na daljem sprovođenu reformi.

„Svaka oblast u kojoj sprovedemo reforme, bilo da je u pitanju borba protiv sive ekonomije, optimizacija ili usklađivanje sa EU regulativom, direktno će omogućiti da lokalno smanjimo efekte krize. To je za srpsku privredu važno jer dalje podstiče stabilno i održivo poslovanje, postojeće i nove investicije i nova radna mesta“, saopštila je AmCham.

Predsednik AmChema Stefan Lazarević istakao je da je važno kreirati ambijent kroz dijalog i saradnju za postizanje konsenzusa oko teških i nepopularnih mera zarad sprovođenja reformske agende.

„AmCham ostaje dosledna podrška Vladi u reformama, a sa tim ciljem članice Američke privredne komore izdvojile su četiri ključna prioriteta za nastavak kreiranja stabilne privrede, za koje čvrsto verujemo da će ostati i na vrhu prioriteta novoformirane Vlade Srbije. To su, pre svega, digitalna transformacija, sprovođenje zelene agende za čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i unapređenje regionalne ekonomske saradnje kroz Inicijativu Otvoreni Balkan sa osnovnim fokusom na daljim EU integracijama“, rekao je on.

Naglasio je da će AmCham raditi na unapređenju poslovne klime, kroz pokretanje inicijativa i kreiranje zajedničkih strategija i politika koje utiču na poboljšavanje regulatornog okvira poslovanja, podstiču rast srpske privrede, utiču na povećanje broja radnih mesta i standard građana Srbije.

AmCham Srbija je poslovno udruženje koje okuplja više od 225 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u Srbiju investirale više od četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari