Ana Brnabić Miroslavu Aleksiću: Vi ste sudski dokazani lažov 1foto: Printskrin, RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na današnjoj sednici Narodne skupštine Srbije, posvećenoj raspravi o predlogu budžeta za 2023. godinu, kako jedva čeka da je narodni poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ili neko drugi iz te stranke tuži, jer ona i ostatak Vlade nemaju čega da se stide i da su sve radili u interesu Srbije.

„Volela bih da me neko tuži da vidimo ko je šta radio, ko je šta pričao, a jedino je sigurno da ste vi sudski dokazani lažov. Vama je sud presudio da ste lagali o (bratu predsednika Srbije Aleksandra Vučića) Andreju Vučiću“, rekla je Brnabić, reagujući na Aleksićeve navode da je Srpska napredna stranka privatizovala sudstvo i da je današnja sednica o predlogu budžeta samo skretanje pažnje sa izbora sudija.

Prema njenim rečima, Aleksić indirektno preti sudijama i kaže da neće biti abolicije, te da će odgovarati, što je ocenila kao pritisak na sud.

Ona je rekla da su Aleksić i njegova stranka bili deo smenjivanja skoro 900 sudija, nakon čega su neki smenjienih počinili samoubistvo.

Premijerka je rekla kako veruje da će Aleksić smenjivati sudije preko noći ukoliko dođe na vlast, iako je sudijama garantovana stalnost sudijske funkcije.

Ipak, ubeđena je da njemu i njegovoj stranci građani nikad neće dozvoliti da se vrate na vlast, jer su njihov jedini adut pretnje i revanšizam, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari