Ana Brnabić sa zvaničnikom EU o ekonomskom napretku i odnosima u regionu 1Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zvaničnikom Evropske komisije Gertom Janom Kopmanom (Koopman) o evropskom putu i ekonomskom napretku Srbije, kao i odnosima u regionu.

Kopman, koji je generalni direktor u Generalnom direktoratu Evropske komije za susedstvo i proširenje EU, podvukao je važnost da se održi zamah u reformama, u Srbiji i u celom regionu, posebno u vladavini prava i drugim prioritetnim oblastima.

Evropski zvaničnik ocenio je da evropske integracije treba da budu ubrzane, uz napomenu da ovaj region može da bude motor pokretač Evrope, zahvaljujući ekonomskim reformama.

Kako je saopštila srpska vlada, premijerka je ukazala da su mir i stabilnost ključ za napredak regiona i naglasila da je Unija ekonomski partner Srbije broj jedan, dok su na drugom mestu zemlje regiona.

Dodala je da je Srbija smanjila predviđenu inflaciju, postigla ekonomski rast i to će nastaviti da radi i u narednom periodu, a navela je i da veliki broj kompanija iz EU ulaže i posluje u Srbiji.

Brnabić je ponovila da članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari