Ana Brnabić u Lebanu o sto dana Vlade 1Printskrin Instagram Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da su prvih 100 dana rada njenog kabineta obeležili nestabilnost na Kosovu i Metohiji, stalni incidenti i pokušaj Vlade da uz pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića sačuva mir i održi stabilnost.

Ona je najavila da će predstaviti rezultate Vlade u prvih 100 dana rada u petak 10. februara u Lebanu, gde će zajedno sa ministrima ceo dan obilaziti projekte u koje se ulaže i koji su završeni u južnom delu centralne Srbije, saopštio je njen kabinet.

„Drago mi je što smo doneli odluku da u Lebanu obeležimo sto dana rada Vlade. Mislim da je to pokazatelj koliko će u ovom mandatu biti važan jug centralne Srbije“, rekla je ona.

Na novinarsko pitanje o odnosima između SNS i SPS i da li može da iznese detalje sa sastanka na kome su bili Vučić i ona sa ministrima iz redova SPS, premijerka je kretko rekla da ne bi danas da odgovara na ta pitanja.

„Predsednik je o tome govorio juče dosta esktenzivno. Ne bih imala šta o tome da dodam na ono što je on rekao“, kazala je Brnabić.

Ana Brnabić u Lebanu o sto dana Vlade 2
Foto: Vlada Srbije

Upitana o tome što nekadašnji ministar odbrane i policije Nebojša Stefanović obilazi odbore SNS na jugu i da li je to priprema za izbore, Brnabić je ocenila da je Stefanović član stranke i da je odlično ako je aktivan i obilazi odbore.

„Svakako da je dobro da pokažemo da imamo dobru komunikciju sa članstvom, važno je da radimo sa lokalnim odborima i svaki član bi to trebalo da radi. To ne znači da se spremamo za izbore, već da smo stranka kojoj je stalo do članstva“, dodala je.

Brnabić je ponovo pohvalila Stefanovića, koji je bio ministar i potpredsednik vlade, što sada kada nema funkciju u vlasti, ostao u stranci i vredno radi.

Ona je kazala da da je Vlada u pregovorima sa osam stranih investitora i poručila da će “u toku ove godine biti otvaranja novih proizvodnih pogona i fabrika u Nišu”.  

Ona je kazala da je u prethodnih deset godina u Nišu i Nišavskom okrugu “otvoreno 16.000 radnih mesta” i izrazila očekivanje da će Srbija, bez obzira na krizu sa kojom se suočava Evropa i svet, “nastaviti rast”.

Brnabić je sa saradnicima danas obišla niški Naučno- tehnološki park.

 

U niški NTP uloženo 12 miliona evra, i još će

Predsednica Vlade je kazala da će Vlada nastaviti da ulaže u Naučno-tehnološki park u Nišu, nakon što je već uložila 12 miliona evra.

“Ulaganje u Naučno-tehnološki park vrati se državi u proseku za manje od tri godine, tako da je to najbolja moguća investicija”, kazala je.

Ona je dodala da u ovom NTP “svakog dana radi više od 500 najpametnijih, najtalentovanijih i najkreativnijih ljudi i stvara dodatnu vrednost”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari