ana oreg foto PSGfoto PSG

Republička poslanica Pokreta slobodnih građana (PSG) Ana Oreg izjavila je danas u Kikindi da je donošenje zakona o finansiranju Vojvodine ustavna obaveza i podsetila da je taj zakon morao biti donet još pre 15 godina.

Ana Oreg je u razgovoru sa građanima, na početku kampanje „Vojvodina bira“, kazala da PSG želi da se izbori za suštinsku decentralizaciju, jer Vojvodina treba da brine o svojim školama, bolnicama, putevima i „svemu drugom“.

„Usvajanjem ovih zakonskih rešenja bi osnažili autonomni kapacitet naše pokrajine i sprečili dalju devastaciju i iseljavanje ljudi zbog prevelike centralizacije. Uz pomoć tog zakona, Kikinda bi imala bolju preraspodelu novca i mogla bi da reši esencijalne probleme kao što su voda, putevi i pruge“, rekla je Oreg.

Najavila je da će PSG tokom kampanje obići i druge gradove u Vojvodini, a na kraju kampanje u Skupštini Srbije će podneti zakon o finansiranju Vojvodine i izmene zakona o njenim nadležnostima, kako bi Pokrajina ostvarila svoja ustavna ovlašćenja.

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvdine podneli su 2019. godine u Skupštini Srbije predlog zakona o finansiranju Vojvodine, koji nije usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari