Analitičar Bećaj: Kurti se nerealno ponaša prema stvarnim problemima 1Foto: Beta/European Council/Zucchi Enzo

Prištinski politički analitičar Behljulj Bećaj (Behlul Beqaj) izjavio je da se premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin) nerealno ponaša prema stvarnim problemima u zemlji.

„Aljbin Kurti se već duže vreme nerealno ponaša prema stvarnim problemima. Sudbina Evropske unije (EU) ne zavisi od nas, ali naša sudbina zavisi od EU. Dakle, nije na nama da držimo predavanja birokratama EU šta je demokratski interes, a šta demokratija u situaciji kada se istovremeno na Kosovu traži intervencija u (rukovodstvima) sindikatima koji su bili desna ruka velikih promena u vreme kada je Samoopredelenje bila opozicija“, kaže Bećaj u izjavi za prištinsku agenciju Telegrafi.com.

Povodom formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom, Bećaj je rekao da će ponašanje u vezi sa tom temom imati posledice koje bi, kako je rekao, mogle isplivati na površinu sledeće godine.

„Mislim da je sprovođenje odluke Ustavnog suda i antiustavno ponašanje (kosovskog) rukovodstva koje daje povoda drugima da ne poštuju Ustav Kosova i sprovođenje Asocijacije u skladu sa primedbama Ustavnog suda. Mislim da sebi zadajemo ‘autogol’. Ovo ponašanje će imati posledice koje će isplivati na površinu u narednih godinu dana“, rekao je Bećaj.

Inače, suprotstavljeni stavovi u vezi sa sporazumom o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, izneli su u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu, premijer Kosova Aljbin Kurti i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel (Josep Borrell).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari