Analitičari: Opozicija ne sme da zbuni birače

Nova opoziciona pregrupisavanja i svrstavanja u kolone dobijaju obrise

Ostavite komentar


    1. I opozicija isto. A ja samo hocu na listicu nekog sa realnim programom. Ali nista od toga. Niko niata ne nudi, samo drve o izbornim uslovima i pljuju ava. Bojkotovace dok im ovaj ne garantuje 60% glasova, da se ne bi deranzirali i bez veze izlazili na izbore.

    2. A zasto niste spomenuli najjacu opoziciju-Dosta je bilo?
      Jel bas toliki problem da se spomene?

      1. I meni potpuno neobjasnjiva stvar. Pratim celu pricu oko opozicije i niko, ali bas niko ih ne spominje. To je stranka koja ima, u ovom momentu, najbrojnije biracko telo, najjacu infrastrukturu i, najbitnije od svega, neukaljanost. Kome je to u interesu? Treba svako da se zapita. Nesto opasno ne stima. Verujem da ce, barem, vreme dati odgovor…ako vec novinari Danas-a ne znaju.

  1. iluzorna je saradnja sa ljudima koji čak i danas tvrde da je bojkot bio loš izbor a sebe nazivaju opozicijom. čak je i diktator indirektno priznao da je bojkot uspeo sa ovim prevremenim izborima a oni i dalje ne žele jednostavno da se izvinu onima od koje sad traže podršku. Nema šanse da za te ignorante ikada glasam pa makar se svi ujedinili u jednu kolonu.

    1. Bojkot je zaista bio loša ideja. To tvrdim čak i danas. To je prepuštanje na milost i nemilost. Izbore je raspisao verovatno da bi sebi produžio vlast, a ne zato što mu je neprijatno od ovakvog parlamenta.

  2. 1. Kandidat za predsednika
    2. Kandidat za gradonacelnika
    3. Kandidat za predsednika vlade
    4. Kandidat za ministra vojnog
    5. Kandidat za ministra policije
    6. Kandidati za sve ministre.

    Ova prva tri treba da budu neki novi ljudi . Stara garda može na ove niže pozicije . Napraviti i dogovor koče čega da se odrekne kako bi se ostavila mogućnost i da vladajuci preletaci dopune većinu . I to je to.

  3. Ja sam bio za bojkot, ali ako vlast ne promeni uslove (a zašto bi), opozicija kao da je spremna zauvek da bojkotuje izbore. Pa jel’ to rešenje? Godine nam prolaze. Moraju da odustanu od ideje da će vlast bilo šta da uradi kako bi samu sebe sabotirala. A i ako bi dobili pristup velikim medijima, pre bi se svrstali uz ovu kobajagi opoziciju, koja sad može da gostuje po režimskim medijima. Moramo svi u gerilu.

    1. Hm, hm bojkot je bila ideja da se ogoli istina do kraja. Čak izgledalo da nije uspelo. I sad kako se osećaju oni koji su glasali za Šapića? Jel su za njega glasali birači SNS? I sad kako će na to da gledaju i ostali glasači opozicije? Ako ne smeta Evropi, svetu, gradjanima koji glasaju za ovu vlast, ovakvu skupštinu. Onda smo mi drugi manjina, zar ne? Znači nije mu neprijatno od ovakvog parlamenta, napisa neko. U budućnosti će mu neće biti neprijatno i do gorih poteza, dok se ne pretvori u novog Miloševića. Ili nekako naprasno preda vlast.(mada mala mogućnost) Kako ide čovek korak po korak. A godine što prolaze? Prolazli su i našim roditeljima, a mnogi su otišli 90-tih iz ove drzave.

      2 miliona glasova na izborima (ukradenih , ne ukradenih) nije malo. I to je neki maksimum popularnosti koji politčar može da ima kod nas. Od Evropske Unije i resenja Kosova nema nista sledecih 10 godina.

      Suština da se iz „ideje bojkota“ neće izaći lako. Tu se jedino slažem sa protivnicima bojkota., sa njhovim stavom. Ali prvo je morao da uspe bojkot! Ako ne budu bojkotovali političari, uradiće to glasači opozicije.

      Istinu sad znamo, znaju,.i oni koji glasaju i za vlast. Borba za neku Srbiju, pa ajde do Korone ako je samo ekonomija bitna, sve druge grane nebitne. Pošto od toga više nema ništa, biće borba samo za vlast.

  4. Da li će opozicija; političke stranke i pokreti na redovne beogradske, a verovatno i vanredne parlamentarne izbore da izađu u jednoj, dve ili n+1 kolona uopšte nije značajno. Značajno je da oni politički subjekti koji planiraju da izađu na izbore moraju prvo da naprave svoje KONKRETNE programe sa kojima bi izašli pred birače. Pri tome bi morali da znaju, da se sa istim programom ne može ići i na beogradske i na parlamentarne izbore, a pogotovo ne sa programom u kome bi glavni akcenat bio na izjavama; bolji smo od onih na vlasti, mi ćemo to bolje da radimo, posvećeni smo borbi za bolju budućnost, volimo Beograd, Srbiju, itd. Pa kada pripreme svoje KONKRETNE programe, onda sednu za isti sto pa ih uporede i kada konstatuju da ima velike sličnosti između pojedinih programa, onda se slični »programi« dogovaraju o saradnji, odnosno kolonama. Inače, skoro sam siguran da će na beogradskim izborima biti više »kolona« nego na najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima.

  5. A bas imate problem da pomenete DJB. Sebe zovete novinarom !!! Sram da vas bude.

    1. Koju vi kolonu vidite sa Radulovicem? Covek ne moze da bude u bilo kojoj koaliciji ako nije njegova rec poslednja, pokacio se sa svima, pa je zbog smanjenog manevarskog prostora promenio ideologiju i nasao utociste u internet teorijama zavere. Ako mu se pridruzi nekoliko „intelektualaca“ sa Balkan infa, Srdjan Nogo ili Srpska desnica, Levijatan i Zavetnici (mada su ove tri grupe samo formalno opozicija), onda mozda i mozemo da govorimo o nekom bloku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.