Treba li opozicija da traži ostavku Vučića sa čela SNS?

Mišljenja sagovornika Danasa podeljena povodom ideje Cvijetina Milivojevića da opozicija insistira da se predsednik Srbije povuče sa funkcije u vladajućoj stranci pre izbora

Ostavite komentar


  1. – Zaboravlja se da je Vučić više puta do sada, i to pred izbore, javno izjavljivao da je „poslednji put“ da mu stranka nastupa pod njegovim imenom. I sve je ostalo na rečima.
    – Zaboravlja se i da njegovom ostavkom sns-u preti takoreći momentalni raspad jer nema ko da nasledi Vučića na mestu predsednika stranke. On oko sebe nema obrazovane i stručne ljude kao što su imali Djindjić i Tadić nego poluobrazovane i gramzive mediokritete bez ikakvog autoriteta u stranci.

  2. U pitanju je poštovanje ustava. To što neko pre njega nije poštovao nije opravdanje. Cvijetin je kao i obično potpuno u pravu…

  3. Opozicija treba da insistira na starim i novim kriminalnim i korupcijskim aferama Vučića i SNS, na izmenama štetočinskih zakona i donošenju novih pravičnijih, na iznošenju konkretnih razmera pljački budžeta i javnih preduzeća itd… U Srbiji svi znaju da Vučić nije predsednik svih građana Srbije i da vlada mitom, korupcijom, ucenama, lažima i prevarama.

  4. Mali-Veliki Vladaoc AV krši ustav Srbije od kako je premijer. On želi apsolutnu vlast, žudi da ga ljudi stavljaju u kontekst sa Putinom i Sijem. Ali suviše je mali za takvo društvo bez obzira na svoju visinu.

  5. Vučić huligansko krši Ustav i mora da ide s funkcije stranke i to nema veze s Tadičem…..

  6. ne, nego da se ujedini oko dobrog kandidata i pokuša da izbori drugi krug.

  7. „demokratsko pravilo koje se podrazumeva“

    Zanimljiva konstatacija koja očigledno važi samo za Vučića – kako to niko nije spočitavao Angeli Merkel ili Britanskim premijerima, Francuskim predsednicima i da ne nabrajam dalje? Svi ti premijeri ili predsednici su lideri stranaka na vlasti, baš kao što je to bio i Đinđić, kao Koštunica, kao Boris Tadić … Slažem se sa sagovornicima koji tvrde ja je insistiranje na toj nebulozi upravo pogrešno i kontra produktivno jer samo pokazuje nemoć opozicije.

  8. to su Cvjetinove fantazije i ne znam kako mu ne dosadi da od diktatora trazi tako nesto

  9. Ustavni sud je trebalo odavno da se javi pitanje je ima li tamo nekoga, kao i na mnogo drugih mesta, sto rece neko negde nekom prilikom g. Vucic je Predsednik stranke, po Ustavu ne moze biti i Predsednik drzave, ili jedno ili drugo, tako da ispada je u stvari VD Predsednik drzave. A prica kako su neki drugi to radili ne pije vodu i nije nikakvo opravdanje. Ziveli

  10. Opozicija mozda misli da ce pre pobediti ako neko drugi bude kandidat ispred SNS, ali se nas predsednik nece povuci.

  11. Opozicija sve cini da skloni Vucica sa svih funkcija. Kako misle da sklone Milosa Velikog, Klinicki centar, 10 saobracajnica koje se sada rade.

  12. I sama ova rasprava je vec pokazatelj slabosti i nemoc opozicije! Kapitulacija!!! Definitivno su pukli…jos i toliki kandidati na izborima…Kako god, Vucic ostaje predsednik Srbije, a i stranke ako hoce, mada je vec najavio odlazak sa cela SNS.

  13. Vučić je najavio ostavku sa čela predsedništva stranke i verujem da će to ispuniti. Nisam sigurna da će neko bolje obavljati posao od njega, ali svakako sa srećom.

  14. Pa naravno to su prvo trebali da traze.kad su pregovarali o izbornim uslovima sa ovima i sa tim evroparlamentarcima,sta se promenilo nista.po Ustavu Srbije diktator ne moze da bude na te dve funkcije.ali posto znamo da njima Ustav nista ne znaci ,jasno je da ga i ne postuju.ali su trebali makar da pokusaju da to promene.ako ne moze razgovorom,onda svi na ulice.medjutim opozicija se pred izbore vec mesecima bavi svojim nekim unutrasnjim sukobima,ne mogu da nadju predsednickog kandidata godinu dana,svako tera neku svoju pricu,svadjaju se izmedju sebe,vise su se okrenuli jedni protiv drugih,a ovi trljaju ruke.zaboravili i izborne uslove i narod ,sve.necete moci opozicionari tako da sklonite ovog i ove,nece se tako lako predati,a kako se ponasate tesko da ce narod da vam da poverenje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.