Analiza Nacionalne koalicije za decentralizaciju pokazala da SNS i SPS zapostavljaju kandidate za poslanike sa juga Srbije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Nacionalna koalicija za decentralizaciju uradila je analizu izbornih lista koja pokazuje da, ako rezultati budu isti kao prošle godine, u Skupštini neće biti više od 25 poslanika sa juga Srbije.

Na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, čija lista broji 250 kandidata, samo desetoro njih je iz Niša, a ukupno je 28 sa juga Srbije.

Nišlijka Jelena Žarić-Kovačević je na 30. mestu, a u slučaju da ishod i rezultati izbora budu kao i na prošlim izborima, za jug Srbije znači da će imati svega 11 predstavnika u parlamentu ispred vladajuće stranke.

Socijalisti, odnosno lista „Ivica Dačić- premijer Srbije“, koju čine SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije, ima čak 50 kandidata sa juga Srbije, ali najbolje plasirana kandidatkinja iz Niša je Milena Zogović na 45. mestu.

To znači da ako se ponove rezultati prethodnih izbora, iz najvećeg grada juga Srbije nećemo imati nijednog socijalistu, navodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

Opoziciona koalicija „Srbija protiv nasilja“, kao i vladajuća stranka ima 28 „južnjaka“, od kojih je devetoro iz Niša.

Na ovoj listi najviše rangirana je predstavnica iz Niša Jelena Milošević, a kada bi ta koalicija ostvarila svoje prognoze od oko 70 mesta u parlamentu, sa juga Srbije bi bilo svega sedam poslanika sa te liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari