Antić: Olovka da bude najjače oružje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Novi politički pokret Metla 2020 koji se osniva u nedelju 3. novembra, činiće prvenstveno novi ljudi, čisti i neukaljani, koji su pre svega ustavobraniteljski orijentisani, koji vole Srbiju i koji će se zalagati za vraćanje države narodu.

Naš primarni cilj je pravna država i vladavina institucija, ne partokratija i apsolutna vlast pojedinca. Cilj je i borba protiv korupcije i kriminala koji nas sve više uništavaju u svim sferama društva. Otuda i naziv Metla 2020. Vreme je da krenemo u veliko čišćenje“, kaže za Danas Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata koji zajedno sa Demokratskom strankom Srbije i još nekim organizacijama osniva novi politički pokret.

Na pitanje koja ideološka nit vezuje Vojni sindikat i DSS kao stranku desnog centra, Antić odgovara da u pokret ne ulazi Vojni sindikat Srbije, već on kao pojedinac.

„To mi je pre svega omogućila kriminalna administracija ministra Vulina davanjem otkaza u Vojsci. Tako u pokret ulazi i Miloš Jovanović (lider DSS-a) i drugi. Organizacije koje predstavljamo neka sada budu u drugom planu. Tačno je da je Vojni sindikat Srbije, nezavisno pravno lice i interesna organizacija i da ima pravo da se na taj način angažuje, ali njega prvenstveno čine aktivni pripadnici Vojske i neprimereno je njih uplitati u bilo kakvu političku aktivnost. Oni imaju aktivno biračko pravo i na izborima će imati priliku da glasaju za one kojima najviše veruju“, objašnjava Antić.

Prema njegovim rečima novi pokret još nije doneo odluku da li će učestvovati na parlamentarnim izborima, jer je suviše rano da se o tome govori.

„Izbori još nisu raspisani, a mi pokret tek formiramo. Svakako da izborni uslovi nisu dobri, ali ih je isto tako u ovom trenutku nemoguće promeniti iz naše pozicije. Ostaje da odlučimo da li ćemo ući u izbornu trku ili ne. Danas u Srbiji ima dovoljno lažne opozicije koja aktuelnoj vlasti može da omogući legalitet izbora, pa lično smatram da svi koji se ozbiljno bave politikom treba da učestvuju na izborima, a građani da u što većem broju pokažu svoju volju. Mislim da u ovom trenutku olovku treba promovisati kao najjače oružje građana. O tome ćemo tek govoriti“ ističe Antić i dodaje i dodaj da bojkot smatra političkim defetizmom i da bojkot trenutno zagovara samo SZS, dok su ostali uglavnom uzdržani.

Lični stav je greh

Na pitanje da li novi politički pokret Metla 2020 reskira u startu da zbog odluke da ne bojkotuje izbore bude proglašen Vučićevom opozicijom, Antić odgovara da je u Srbiji lično mišljenje i stav najveći greh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari