Arsenijević o Vučićevom obraćanju: Nadam se da se poslednji minut utakmice na Kosovu neće igrati srpskim glavama, već diplomatskim loptama 1foto Aleksandar Roknić Danas

„Stavljajući do znanja da se Briselski sporazum ne poštuje, a sa kojim je država Srbija pobedila sa 5-0 predsednik Aleksandar Vučic je jasno stavio do znanja da se igra devedeseti minut utakmice. Jedini strah koji imam jeste da se u tom minutu golovi ne daju sa srpskim glavama na terenu umesto diplomatskim loptama“, kaže lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević iz Kosovske Mitrovice, komentarišući obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko sitaucije na KiM.

Dodaje da ga čudi što nigde nije pomenuta „teška bezbednosna setuacija na Kosovu sa pojavljivanjem spiskova sa imenima Srba kojima se stavljaju teška krivična dela zbog učešća u benignim protestima“.

„Ne bojim se za one sa spiska koji će prebeći na nove funkcije u Vladi Republike Srbije već se najviše brinem za obične građane koji su u velikom strahu i nemaju kuda“, kaže Arsenijević.

„Na kraju ostaje glavno i teško pitanje, a to je da li će se poslednji minut igrati sa 58 ili više lopti i koliko će se ostavriti golova na terenu“, poručuje Arsenijević.

Tokom obraćanje predsednik Vučić pokazao je i snimke za koje tvrdi da su snimci kosovske vojske koja, kršeći Briselski sporazum, prolazi severnim delom Kosovske Mitrovice.

Komentarišući te snimke lider Srpskog opstanka navodi da se „potpisivanjem Briselskog sporazuma isto tvrdilo i da ROSU jedinice (kosovska policija, prim.nov.) neće moći da prolaze severom Kosova, a u poslednje vreme ih viđamo sve česće i češće“.

„Ulaskom Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS, kosovska vojska prim.nov.) na sever Kosova se najteže krši Briselski sporazum. Iz predhodno navedeneg možemo zaključiti da ćemo i KBS viđati često kao i specijalne jedinice ROSU“. On dodaje da prema njegovim informacijama KBS se oko 16h vozila centralnom ulicom severne Mitrovice ulicom Kralja Petra Prvog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari