Arsenijević: Sporazum Beograda i Prištine već postignut, dižu se tenzije da bi u pregovarače gledali kao u spasitelje 1foto: Aleksandar Roknić/Danas
Lider Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević izjavio je za Radio KiM da je sporazum u vezi sa registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima između Beograda i Prištine već postignut u Briselu 18. avgusta.

– Eskobar i Lajčak su tu da bi videli implementaciju nekih već postignutih sporazuma, jer Lajčak je prošlih puta dolazio posle svakog škakljivog sporazuma, dolazio da razgovara sa implementatorima tog sporazuma, a to su albanski i srpski političari, rekao je Arsenijević.

On dodaje da „ako ništa, čuli smo od gospodina Kurtija da je bar postignut dogovor u vezi sa neizjašnjavanjem oko tog sporazuma“.

– Zašto se ne bi izjašnjavali ako već sporazum nije postignut i sve ostalo?, pita on.

Dodao je da „dosta građana deli njegovo mišljenje“, mada priznaje da ima i onih građana koji sumnjaju u sve što se oko njih dešava i koji se plaše ROSU jedinica na severu Kosova i Metohije.

– To je sasvim razumljivo jer je njihovo prisustvo za nas do sada bilo nenormalno, neshvatljivo. Nekada nisu mogli ni ušetati, prošetati, a kamoli zaustavljati vozila i pretresati naše građane. Vadili su čak i najmlađe iz auta, pretresali, ponašali se neprofesionalno, rekao je Arsenijević.

Poseta Lajčaka i Eskobara je tu radi pompe, jer je sporazum već postignut u Briselu tokom nedavnih razgovora Kurtija i Vučića sa Lajčakom i Boreljom. To se krije od građana, pa se zato pravi pompa i tenzije se dižu na najviši mogući nivo, kako bi se na kraju svi spasili od rata i gledali u pregovarače kao u spasitelje, smatra lider Srpskog opstanka. Smatra da u toj konstalaciji Lajčak i Eskobar „kupuju više vremena za implementaciju“.

– Mislim da su tu za kupovinu više vremena za implementaciju, u šta je lično sumnjam, tog sporazuma koji je već postignut. Možda da kupe koji minut, dan ili mesec više kako bi se strasti smirile na terenu jer prevelika se pompa digla oko svega ovoga. Ne bi bilo jednostavno samo isključiti prekidač i ugasiti svetlo, kaže Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari