Atanacković: Da se utvrdi odgovornost za smrt čoveka na potonulom splavu Fristajler 1Foto: Privatna arhiva

Odbornik grupe „Moramo-Za dobar grad“ u Skupštini grada Beograda Dejan Atanacković pozvao je danas na odgovornost gradonačelnika Aleksandra Šapića i pojedince u nadležnim gradskim službama, zbog stradanja mladića na potonulom splavu Fristajler.

Atanacković je u saopštenju naveo da su prethodnih meseci ispred potonulog splava, iz nepoznatih razloga, stajali „batinaši pod kapuljačama“, koji su „fizički napadali“ novinare i branili da se splav fotografiše, a da se sve to dešavalo pred „indiferentnim pripadnicima policije“.

Ukazao je da splav od 1. januara stoji i „raspada“ se u Savi i da nijedna gradska služba nije angažovana da se ukloni a, prema njegovim rečima, ni olupina splava nije bila obezbeđena.

„Sada je na splavu koji ne postoji poginuo čovek koji je na tom splavu boravio očigledno mimo svih bezbednosnih procedura. Bilo je samo pitanje kada će se neka nesreća dogoditi“, ocenio je Atanacković.

On je dodao i da više ne može da se trpi neodgovornost gradskih institucija kao i ni „kriminalni gradonačelnik i njegovi lični obračuni sa kriminalnim suparnicima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari