Autoprevoz d.o.o Čačak otkazao sve polaske na dan Vučićevog kontramitinga 1Foto: Shuttestock / Kzenon

Dok traju pripreme za organizaciju velikog kontramitinga SNS koji je zakazan za 26. maj, deo autoprevoznika već je otkazao putnicima polaske za ovaj datum, piše portal OzonPress.

Kako navodi ovaj portal Autoprevoz d.o.o Čačak obavestio je autobuske stanice koje vrše prodaju karata za linije koje drži ovo prevozničko preduzeće, da otkazuje sve polaske za 26. maj, datum kada je planiran veliki kontramiting SNS.

– Obaveštavamo vas da dana 26.05, 2023. godine nećemo održati naše redovne polaske, pa vas zbog toga molimo da za navedeni dan ne prodajete karte za naše polaske. Hvala na saradnji – stoji u obaveštenju Autoprevoza d.o.o Čačak objavljenog u Čačku 11.maja 2023. godine.

Autoprevoz d.o.o Čačak otkazao sve polaske na dan Vučićevog kontramitinga 2
Foto: OzonPress

Potpredsednica Narodne stranke Violeta Marković podseća da Autoprevoz iz budžeta grada dobija preko 230 miliona dinara za javni prevoz i da nema pravo da građane ostavlja bez njega, najavljujući masovne tužbe ako se otkažu polasci.

– Bilo bi interesantno da gradjani u Kraljevu, Čačku, Ivanjici, Kraljevu, Gornjem Milanovcu pokušaju da kupe autobusku kartu za neki medjugradski redovni prevoz 26. maja. Ili dobiju uslugu prevoza, ili ako ga ne bude (a neće ga biti jer kvote su: Gornji Milanovac 20 autobusa, Kraljevo 20 autobusa, Čačak 50 autobusa za SNS karavan), masovno tuže firmu koja je sklopila ugovor sa pomenutim gradovima za nadoknadu štete zbog neobavljene usluge. Evo ideje za advokate da zarade novac i gradjane da odbrane interes naroda od odmetnute države i firmi koje voze SNS karavane o trošku naroda – najavljuje Marković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za 26. maj „najveći skup u istoriji Srbije„. Organizacija kontramitinga usledila je nakon masovnih protesta građana koji su izašli na ulice nezadovoljni atmosferom i sveprisutnom nasilju u društvu.

Do pomenutog skupa naprednjaka ostalo je još 11 dana, ali pripreme uveliko traju – kvote za dolazak na kontramiting su nikad veće, zaposleni u javnom sektoru već su obavešteni da će imati „poseban radni zadatak“ tog dana, a gotovo svi javni prevoznici su rezervisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari