Bakić: SZS uleće u Vučićevu zamku

Sagovornici Danasa oprečno o novoj političkoj organizaciji "Savez za KiM"

Ostavite komentar


    1. Treba se orjentisati na Srbiju, ekonomski upropascena i unistenu a susedno Kosovo (kome je dosta zla naneto) treba zaboraviti.
      Ako se to ne uradi na vreme i civilizovan nacin, uskoro ce se svi Kosovari, srpske orjentacije preseliti u majku Srbiju. Suprotnost ovome je rat -koji je vec jednom bio. Krivi ce ponovo biti NATO-zemlje a ne, gradjani i politicari Srbije. . .

  1. Ako se cesto zamislimo nad pitanjem Kosova i Metohije , samo to nam vec
    govori o tesko mogucem resenju . Stanje zamisljenosti moze lako da se transformise u beznadje , i to nam nije potrebno . Poznavajuci slicne ( nema istih ! ) slucajeve iz dalje i blize istorije jedino ispravno ” resenje “ za blisku buducnost bi bilo stanje status quo .
    Nikakvi potpisi i nazovi dogovori nece resiti ijedan problem za narod , izuzev sto ce
    politicari dodatno ucvrstiti svoje pozicije na obe strane .
    Da bi se doslo do pravicnog resenja ovog , vekovnog konflikta mora se izmeniti i svet oko nas , nastajanje novih medjunarodnih odnosa je nesto sto se mora sacekati .
    Resenje bi bilo moguce , kazem za narod koji tamo zivi i koji u buducnosti zeli da se tamo nastani ( bilo koje nacije i vere ) isklucivo u uslovima koji danas vladaju u Evropskoj Zajednici ili na primer Sjedinjenim Americkim Drzavama .
    Nesto slicno je postojalo i u Jugoslaviji , a to je sloboda u svakom smislu te reci :
    Na kretanje, promet roba i sredstava , zaposljavanje i promociju intelektualne svojine bez restrikcija . Mi moramo da shvatimo da trenutno na Balkanu zivimo u nekakvim pseudo- Dahijama , privatnog i korumpiranog karaktera , ne zivimo slobodno !
    Pitanje nacionalnih odnosa ce nestati kada se pitanje socijalnih odnosa uspostavi na pravi humanisticki nacin koji je dokazan u praksi .
    Svakako da je nacionalno resenje za jednu stranu pogubno za onu drugu , samo gradjanska drzava b mogla da funkcionise .
    U slucaju KiM to bi verovatno znacilo protektorat za decenije pred nama , dok ne stasaju neke nove generacije zeljne boljeg zivota od ove mizerije koju smo im ostavili .

  2. A ko još Vesnu Pešić shvata ozbiljno? Jovo Bajić smatra da je iskusniji ,pametniji , pronicljiviji od cele opozicije zajedno. Preambiciozno i neumereno za pojedinca.

    1. Što se Vesne tiče duboko se ne slažem a za narcisoidnog BaKića se slažem.

    2. Mislim da je sendvič ukusniji uz retro saund braće Bajić. Jovo Bakić zna šta priča.

    3. O procenama gospodina Bakica samo bih rekla; covek koji je podrzao Belog Preletacevica koga je formirala SNS nema se sto za reci. Sve je jasno samo treba znati citati izmedju redova.

  3. Левичари за зелену грану да се ухвате, суши се стабло и корен. Они су и златну средину гурнули у десно, а код нас директно изнедрили лажну десницу, чисто да има неко гори и од њих. Бакићева наука „Рај грабуљама свући на Земљу“ требуе високо брдо па се питам да ли има и јадна чаша жучи да мимоиђе овај народ.

  4. Ne može priznati nikakva država na teritoriji Srbije, pa tako ni tkz. Kosovo, jer bi tada počeli da nam na sličan način otimaju i Vojvodinu.

  5. Ne može se priznati nikakva država na teritoriji Srbije, pa tako ni tkz. Kosovo, jer bi tada počeli da nam na sličan način otimaju i Vojvodinu.

    1. prema onome sto prica, a realno dobro prica, srusio bi on diktaturu davno, al nesto ne vidimo nikakve rezultate…

      1. Lukav je taj crnogorac na privremenom radu u Bg. Zna on vrlo dobro da je produktivnije napadati opoziciju nego vlast. Zavrtite malo film za nazad!

  6. jadno je da gomila politicara ne vidi sta se desava sa srbijom. pa nisu iz medjunarodne zajednice potezali pitanje kosova, dok nije srbija pristala da se okonca rat u hrvatskoj i protera 250000 srba, kao i dsa potpise dejtonski sporazum. sada se ceka da srbija prizna ocepljenje kosova, kako bi se preslo na sandzak, a nakon toga na vojvodinu. ovo je jasno kao dan. samo budala to ne vidi.

  7. Po pitanju kosova nije bitan stav političkih stranaka već volja naroda i čvrsto poštovanje ustava koji je narod davno napravio.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.