Balint Pastor: SNS bolja za Vojvodinu nego DS

Član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara za Danas o beogradskim izborima, medijskim slobodama, situaciji u pokrajini

Ostavite komentar


  1. Ovaj momak je vrlo inteligentan i njegovo mišljenje treba malo analizirati! Ako je ono što Vučić radi u zemlji loše za Srbe i Srbiju, a dobro za Madjare, onda tu nešto nije u redu!!!

  2. heheh nema veceg samara ovoj jadnoj opoziciji kada madjari, bosanjci i albanci kazu da im je bolje pod SNS-om nego sto im je bilo pod DS-om

  3. Za multietnicku Vojvodinu, koju usko/trasirani politicari i nacionalisti iz Beograda ne shvataju ozbiljno, najbolje resenje je samostalna Republika Vojvodina. Za pocetak u konfederalnom odnosu sa Srbijom a kasnije ako Bog da /i ako se strasti ne smire/ posebna i nezavisna Republika Vojvodina, koja kao zadnja federalna jedinica ex-Yu jos nije resila svoj status. Da je Vojvodina bila samostalna republika, do sada bi vec bila clanica Evropske Unije i primer Beogradu kako se resavaju pitanja koja usko/trasirani nacionalisti i "srbi po profesiji" u Beogradu, nisu u stanju da rese. Vidimo se u Briselu.

  4. Nadam se da SVM to i zaista uporedo i iskustveno misli a ne samo u svom interesu kažu tako da čim treba-zaborave,jer znamo ih i kao takve!

  5. Ne sporim da su parlamentarne opozicione stranke legitimni predstavnici građana, ali jednostavno nije prirodno da predsednik države polemiše sa sedmoro ili osmoro lidera opozicije. Predstavnici stranaka učestvuju u duelima na televizijama pa i na javnim servisima.Opozicija nema šta da traži u bilo kojoj vladi.

  6. Da SNS nije dobar za Srbiju, Aleksandar ne bi odneo ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u gradovima Srbije. Lepsa buducnost moguca je uz SNS, narod to vidi.

  7. She……….res Pastor. SNS je pogubna za Vojvodinu i vojvođane kao što je bio i sloba sloboda!!!!

  8. Kada su sa DS-om bili u koaliciji DS je mislio samo na svoje interese dok SNS misli na sve građane Srbije.

  9. U ovom trenutku ne vidim nijednog značajnijeg opozicionog lidera koji bi mogao da bude učesnik takvog duela. Oni imaju smisla kada je jasno ko je vođa opozicije, a to već dugi niz godina nije iskristalisano.Srbija ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

  10. Uvalio si se u sve pore vlasti i sad ti je bolji od DSa….a zaboravio si dva sedviča Slovacima i jedan sedvič Mađarima. Vučić tebi, tvom ocu, Zukorlići, Ljajiću ….& Co puni džepove novcem da biste ćutali.

  11. U dve reči: prodana duša. Kao i njegov otac. Jednostavno. Madjarska manjina u Vojvodini, definitivno, ne deli njihovo mišljenje.

  12. Građani Vojvodine najoblje znaju ko je uz njih sve vreme, koliko se ulaže u Vojvodinu i koliko je unapređen sistem u poslednjih par godina.

  13. Za građane Vojvodine (bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost) bi bilo najbolje da se ista odvoji od Srbije (tj. Beograda). Ako već nije kasno za to.

    Vrh Srbije je u poslednjih 20 sistematski uništio celokopnu Vojvodinu, isto kao što je to uradio sa još nekim (bivšim) delovima ove zemlje.

  14. Pastor Balint je bio u pelenama kada su ovi presvučeni radikali, na čelu sa nepresvučenim i od jagnjećeg pečenja musavim četničkim vojvodom Šešeljom, delili još tada po sendvič, hrvatima i mađarima da odu iz Vojvodine! Razumljivo je da se ne seća, ali je neshvatljivo da se toga, njegov otac ne seća!

  15. Uz DS sve bi samo propalo i nista ne bi funkcionisalo kako treba, oni su sve znali samo da uniste a nista pametno i dobro nisu uspeli da urade za nasu zemlju.

  16. Nije teško divaniti kako to Pastor(i) rade; može kasnije da te bude (malo) sramota, ali sa punim džepovima i to se može preživeti!

  17. Nije teško divaniti kako to Pastor(i) rade, može te biti sramota, ali se sa punim džepovima to mnogo lakše podnosi! Vojvođani? Srbi? Mađari? Ovce za šišanje!

  18. Najzad je neko izneo pravu činjenicu da se u Vojvodini počelo bolje živeti i da ima više mogućnsti za posao i razvoj

  19. Vojvodini je svanulo kad je sklonjen DS sa vlasti jer je uspela da dobije sredstva iz budžeta koja su odlazila na nečije račune i tako uspe da poveća svoj pokrajinski budžet.

  20. Pajtić je vodio glavnu reč gde će biti usmerena sredstva za poljoprivredu a uvek su išla kod njegovih prijatelja zemljoposednika a nikad kod običnih poljoprivrednika.

  21. Subotica dobila pare a gde su ti Madjri. Ko ti je gradonacelnik? Otisao posten I Miran narod a Subotica ne lici na grad kao ranije. A tebi I tati je dobro. Sramota me je sto Sam Madjar zbog tebe I slicnih.

  22. Pa jeste, ali tu bi trebalo da učestvuju i otac i sin; hm, možda bude posle i unuk 🙂
    Tačno je da je za manjine uradjeno, što nigde drugde nije, ali to se ne radi samo danas, dete; nego od kad ja pamtim, a pamtim dosta 🙂
    Trebalo je da te tata poduči i da ne grešiš dušu!

  23. Balint ne kakálj! Kako te bre nije sramota… obecali ste plus 7 procenata za Vojvodinu, di su novci??? Obecali ste Zakon o nadleznosti, pa gde je majuku mu…. ni ovaj koalicioni partner nije bas za taj zakon, jel tako? Mazali ste oci nama, ovdasnjim Madjarima da bi ste na kraju tebi slicni i tvoja familija dobro ziveli i da bi se tvoj brat baskario u Briselu kod Andora Delije kao admistrativni saradnik u tamosnjoj kancelariji. Gubite glasove, u Subotickom gradskom parlamentu ste u egalu sa Madjrskim Pokretom (jedinom opozicijom) a vama je dobro i dalje jer ne izlazite iz zadnjice sadasnjoj vlasti. U stvari vama je uvek trebala neka truba iz vlasti da biste dobro ziveli. Madjari su vas procitali, videces kada na jesen budu izbori za nacionalne savete. Nikada vise necete imati vecinu od 3/4 u tom telu. Narod vam odlazi a vas broj se u republickoj skupstini smanjuje… pa ti sad izvuci pouku….. Ne celi da te vidim u Subotici….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.