Balša Božović: Potvrđeno da je Martinović (SNS) plagirao radove

Ostavite komentar


    1. Potpuno ste u pravu.
      Martinović je ponos Rume i sigurno mu ne bi ni na pamet palo da plagira radove. Rumljani, ne dajmo našeg voljenog Martinovića!

      1. Ne znam da li je u pitanju sarkazam ili…
        U svakom slučaju, biti ponosan na ono je…baš tužno.

  1. U najkraćem, ima mesta za najmanje tri postupka utvrđivanja neetičkog ponašanja: protiv AM, protiv etičke komisije Pravnog fakulteta u Novom Sadu i protiv njegovog dekana. Ali istim aršinom mora se sameriti neetičko ponašanje DP sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koja je pod svojim imenom objavila gotovo 43% prevoda preminulog kolege, a da se nije udostojila da mu pomene ime. Tako se pomaže pročišćenju akademske zajednice Srbije, koja uveliko podseća na Augijeve štale, pa se samo od sebe nameće pitanje: Da li je to uopšte moguće? Eto ključnog razloga zašto najbolji mladi istraživači listom beže iz zemlje, jer su nepotizam, akademski ui partijski, plagiranje, lažni doktorati, nameštanje pobednika na konkursima (PROMIS) toliko uzeli maha da bi se mitski Herkul odmah popišmanio. Nema prečeg zadatka za Srbiju, nemojte da vas objmanjuju svakojaki slatkorečivi proroci.

    1. Kad stize na red preispitivanje Tomine, diplome, magistarske titule, radnog mesta, rezidencije na Ded(?), Dragicine fondacije…
      I kako je moguce da je neki, prakticno balavac, pomocnik direktora PIO i potpisije milionske ugovore sa bratom novo-stare predsednice vlade?

      1. Nik, najpre u nauci, a potom drugde. Što se rezidencija i fondacija tiče, to je lako dokazivo i moralo je odavno da se reši. Slučaj brata predsednice stare-nove vlade mora odvojeno da se razmotri i da se ustanovi da li su prekršena ovlašćenja i ko je sve bio u sukobu interesa. Nakon toga sledi postupanje po zakonu. Predesednik često kaže da niko nije iznad zakona, ero mu zgodne prilike da to potvrdi.

Ostavite komentar


Politika

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU 10

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras u Beogradu Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom ''Dobrodošli u budućnost", a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je da je "EU buduće ime za Srbiju", prenosi RTV.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.