Branislav Jovanović: Odsustvo ministara iz Niša marginalizacija najvećeg grada na jugu zemlje 1Branislav Jovanović: Foto Niš moj grad

Činjenicu da u novoj vladi nema ministara iz Niša, odbornik koalicije Niš – moj grad Branislav Jovanović vidi kao marginalizaciju i tvrdi da za stanovnike najvećeg grada na jugu zemlje neće imati ko da se bori, objavio je danas portal Južne vesti.

Jovanović je ukazao da već 11 godina Niš nema svog ministra, niti značajnijeg predstavnika u donošenju važnih odluka, za razliku od Beograda, gradova u Vojvodini, Novog Pazara, Kruševca, Jagodine i drugih gradova.

„I Trstenik je imao svog predstavnika u prošloj vladi, a nastavlja se sa marginalizacijom našeg grada bez vidljivije perspektive“, naglasio je je Jovanović i dodao da se sve to reflektuje na razvoj Niša.

Kako je napomenuo, Niš od od Republike dobio Klinički centar, Naučno tehnološki park i streljanu, ali to je zntno manje od vrednosti niškog aerodroma koji je poklonjen državi.

Jovanović to povezuje sa činjenicom da, kako kaže, u Nišu nema krupnih infrastrukturnih projekata i da se sve odlaže „za neke bolje dane“.

„Za to vreme grad karakterišu sukobi frakcija u vladajućoj stranci, propadanje i dizanje cena u gradskom javnom sektoru“, kazao je Jovanović ističući da se nastavlja „dranje kože sugrađanima preko najnovijeg izuma Oka sokolovog“, tako da oni ne smeju ni decu da odvezu u obdanište, a da ne dobiju kaznu JKP Parking servis.

On zaključuje da je slika grada sumorna i da ni u novom sastavu Vlade Srbije neće imati ko da se bori da se to promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari