Belgijske kompanije planiraju proširenje poslovanja u Srbiji: Sastanak Vučića i ambasadora Belgije 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Belgije Kun Adama i tom prilikom mu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na doprinosu koji je dao unapređenju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo razvojem ekonomskih veza Srbije i Belgije, na šta je ambasador Adam preneo zadovoljstvo belgijskih kompanija uslovima za investiranje i rad u našoj zemlji, zbog kojih planiraju proširenje poslovanja.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima, predsednik Vučić i ambasador Adam su se saglasili da ima prostora za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i izrazili očekivanje da će biti više međusobnih zvaničnih poseta koje bi tome doprinele, kao i da će biti potpisano više bilateralnih dokumenata koje podstiču saradnju.

Takođe, predsednik Vučić je zahvalio Belgiji na podršci u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Adam je istakao da Belgija podržava evrointegracije Srbije i politiku mira i stabilnosti u regionu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o globalnoj situaciji i potrebi saradnje u suočavanju sa aktuelnim izazovima u polju energetike.

Ambasador Adam je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u radu tokom diplomatskog mandata u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari