Beograd i Sarajevo dosoljavaju stare rane

Dačić ocenio da bošnjački političari stoje iza napada, a Ahmetović da je Vučić napao sam sebe
Trzavice na liniji Srbija - Federacija BiH zbog obustavljanja istrage protiv osumnjičenog za napad na Vučića u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. A mozda ste upravu .Mozda smo trebali posle pokusaja atentata da trazimo da istragu vode neka tela koja nisu zavisna od bosnjackih politicara.Dajte malo ozbiljnosti .Imate srece sto Srbija zeli mir pa je ocekivala da cete resiti pokusaj atentata upravo radi dobrih odnosa!

  2. Mislim da Bosanci trebaj uda spuste loptu i da priznaj uda ne znaju da rade svoj posao kako treba. Zaista je velika sramota to sto su doneli odluku o obustavljanju istrage oko pokusaja ubistva A.Vucica.

  3. Nastavljaju se trvenja, nastavlja se pljacka naroda Balkana. Do god ne shvatimo da je sudbina nas samih u nasim rukama, nece nam biti bolje.

  4. Mislim da je Vucic za saradnju i mirno resavanje svih problema a da Bosanci uporno poksuavaju da nas isprovociraju. Da li sami ili po necijem naredjenju, ne znam. Svejedno, to njihovo ponasanje je zaista glupo i nema smisla. Nadam se da ce se opametiti.

  5. Postavit cu jasno pitanje , da je slucajno pokusan atentat na britanskog , spanjolskog , italijanskog , francuskog premijera ili nanemacku kancelarku, kako bi se ti lideri , svi ministri tih zemalja i uopste svaka politicka partija iz te zemlje obrusila na bosnjacke lidere a pogotovo na SDA i Izetbegovica?PremijerVucic ga je ubrzo posle toga primio u Srbiji i nista se nije desilo.Dakle , razmislite logicno i povezite to sa diplomatijom i bice vam jasno.

  6. Mi smo njima odavno pruzili ruku pomirenja i verujem da bi je gradjani BIH rado prihvatili ali Bakir jednostavno ne zeli.

  7. Pitam sve analitičare i novinare zašto se Srbija stavlja u kontekst trzavica?Bila je vest da je istraga obustavljena i da je osumnjičeni za napad na premijera Srbije oslobođen .Pa postoji li ijedna zemlja na svetu koja ne bi reagovala na ovu nesvakidašnju vest?Srbija ne bi mrdnula da je taj proces završen kako treba a nema nikakvog interesa za zategnute odnose sa komšijama .Ponekad jako boli kada te učepe,moraš vrisnuti!

  8. Neki lideri muslimana neće mir i ekonomski prosperitet za BIH i region, žive od nacionalizma i silno s e lično bogate vikom da su ugroženi vera i muslimani.

  9. Svakako se mora utvrditi odgovornost na napad na Vučića i obustava istrage je loša poruka srpskom stanovništvu u BiH kao i Srbiji i RS.

  10. Ne dosoljeva Beograd stare rane nego se Evropa i Amerika nisu dogovorile ni oko čega i sad se povlači pitanje stabilnosti zemalja u regionu jer je Amerika podržavala i BiH kao i Hrvatsku.

  11. Kako Hrvati tako i Bosnjaci, bude duhove proslosti narusavajuci nasu buducnost. To mora da se prekine i krene mirno ka dobrosusedskim odnosima!

  12. Koje stare rane,to sto zele sigurne granice,zar bi trebali sirom rasirenih ruku docekivati teroriste,vama sigurna drzava ne znaci nista,dok velikoj vecini gradjana znaci sve!

  13. Stvarno je sramota. I Hrvati i Bosanci hoce da za sve okrive Srbe, za ceo rat. Mislim da im to nece poci za rukom.

  14. Velika je sramota sto je obustavljena istraga zbog napada na premejira Srbije. Ovakvo ponasanje ne vodi pomirenju.

  15. Mi smo svima njima davno pruzili ruku pomirenja ali postavlja se pitanju zasto je Bakir ne prihvata.

  16. Problem je taj sto se oni nisu ni pomakli u istrazi niti bilo sta radili oko nje i obustavili proces. Pokazali su svoje pravo lice.

  17. Treba da se borimo za pravdu jer napad na premijera nase drzave ne sme da prodje nekaznjeno.

  18. Očigledno je postalo popularno, ili je to neki novi trend na Balkanu, da svi provociraju Srbiju!?!

  19. Sve su veće tenzije, praktično nam iz Bosne otvoreno poručuju da nema ništa od pomirenja…

  20. Očigledno je da je namerno prekinut postupak pronalaženja napadača na premijera Vučića.

  21. Ne moze to tek tako da prodje, neko mora da odgovara za napad na Vucica u Srebrenici.

  22. Ocigledno je da politika ima veliku ulogu u obustavljanju istrage o napadu na Vucica.

  23. Za vas su provokacije , kada Dačić reaguje na obustavu postupka u vezi incidenta u Potočarima , a nisu provokacije kada jedan poslanik iz BiH kaže kako je Vučić sam sebe napao u Potočarima.

  24. Ako iko treba da spusti loptu onda je to svakako funkcioneri BIH tu pre svega mislim na bosnjacki deo.Oni imaju srece sto Srbija pre svega zeli mir pa je ocekivala da cete resiti pokusaj atentata upravo radi dobrih odnosa, ali ni posle godinu dana Vi to je ocigledno ne zelite i stojite iza tog sramnog cina.

  25. Ma ova odluka bosnjaka da se obustavi istraga je vrlo sumjiva,tu se zataskava mnogo toga.

  26. Mislim ovo je suluda izjava od Sarajeva i samo govori o njihovoj neozbiljnosti kad je spoljna politika upitanju i protokol…

  27. Niko tu ne koristi vest za dnevnopolitičke svrhe,sigurno je da je odluka BiH tužilaštva skandalozna i veoma sramotna.

  28. Izjava Ahmetovića je sramotna uostalnom kao i odluka BiH tužilaštva,sigurno je da je odluka tužulaštva još jedan dokaz da su napad na našeg premijera organizovali upravo političari iz BiH.

  29. Nedopustivo je da ne bude kažnjen organizator napada na premijera jedne zemlje. Ovakvi potezi ne dovode do pomirenja.

  30. Ostale zemlje u regionu bi trebale da se ugledaju na nas i napokon počnu sa zalaganjem za dobre odnose i stabilnost regiona.

  31. Bošnjački političari podižu sve više tenzije i izazivaju Srbiju neprimerenim izjavama pokušavajući na taj način da destabilizuju zapadni Balkan.

  32. Smatram da je zdruzena vezba uspesno izvedna i prosto se mora zajednicki raditi na suzbijanju eventualnih teroristickih napada, a govori mrznje u poslednje vreme dopiru iz Zagreba i Sarajeva.

  33. Srbija vodi mirnu politiku a svaki pokušaj destabilizacije regiona treba sankcionisati.

  34. Mislim da bi trebalo da se smire strasti na Balkanu i da se konačno složimo, mada to je nemoguća misija!

  35. Očigledno je da Sarajevo ne želi da ima dobar odnos sa Beogradom, inače bi ovu istragu sproveli kako valja, a ne na ovaj skandalozan način da je obustave.

  36. U poslednje vreme i iz BiH i iz Hrvatske dolaze kojekave provokacije na račun Srbije, dok se Vučić maksimalno trudi da očuva stabilnost regiona. Sve je to isplanirano sa strane rekao bih.

  37. Srbija je spremna sa svima da bude u dobrim odnosima,pruza svima ruku pomirenja.Starecrane ne treba dosoljavati.

  38. Regionalnu stabilnost želi samo Srbija,i samo se ona trudi da sve dogovoreno sprovede i u delo. Ostali su puni primitivizma i ratne retorike koja je aktuelnija više nego ikad.

  39. Sloga je potrebna na balkanu, nas nemir ovde je doveo do jacanja zapada, ujedinimo se!

  40. Postovani botovi. Hrvati, Bosanci, Albanci, a ni jedva pismeni Srbi ne citaju "Danas", a jos manje komentare. Oni sto citaju ove novine , ne citaju vase komentare. Pa za koga onda pisete. Pa ni vi sami ih ne citate. Kao Mr.Bean koji sam sebi salje cestitke za rodjendan i Bozic.Najbolje je jedan komentar kao recimo "Srbija zeli dobre odnose u regionu". Onda navalite sa par hiljada pluseva.

  41. Moze se reci i tako ali moze se reci da mi ne smemo dozvoliti da njihove zrtve budu vece i bolnije od nasih

  42. Ne treba obracati paznju na Bosnu koja nije sposobna da resi jedan slucaj,mogu zamisliti koliko kod njih ima ne resenih slucajeva,kada nisu sposobni da rese ovaj jedan,ovakvim ponasanjem su pokazali da su divljaci,i da niko kod njih nije bezbedan,bez slema na glavi,za svaki slucaj,ne treba ici u Bosnu,jer nikad se ne zna nova vrsta ljudozdera divljaka vlada na svakom koraku,Srami se Bosno i stidi se,Srbija je zemlja za ponos,jer ovako nesto se nebi.kod nas nikada dogodilo!

  43. A kako bi bilo da Evropa malo napravi pritisak da se pocnu resavati sustinske stvari? U suprotnom stalno cemo se vrteti u krug

  44. Sasvim je logicno da rane nisu zacelile kada nismo dobili razresenje za mnoga pitanja, a na sve to nije resena ni imovina

  45. Aleksandar Vučić je jedini koji nije želeo razmerice ni sa jedni zvaničnikom iz regiona. Premijer je Aleksandar Vučić želi da očuva mir i stabilnost u regionu i želi da radi na tome građani Srbije žive bolje.

  46. Samo neko ko nije normalan moze da poveruje u pricu da je Vucic napao sam sebe pa je masa reagovala. Vise je nego ocigledno da Ahmetovic ne zeli dobre odnose sa Srbijom.

  47. Organizatori skupa treba da odgovaraju za pokusaj atentata, jer je evidentno da organizatori stoje iza ovog pokusaja atentata.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.