Berger: Srbija načinila pozitivne korake u osnovnim oblastima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Državni sekretar nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Migel Berger je danas u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić izjavio da Nemačka smatra da je Srbija načinila pozitivne korake u fundamentalnim oblastima.

On je istakao da će nastavak reformi koje zahtevaju, pre svega, vreme i posvećenost, doneti ključne benefite građanima Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da su evropske integracije strateški cilj i ključni prioritet Srbije i dodala da očekuje da će tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije biti otvorena još dva klastera.

Premijerka je ocenila je da je podrška Nemačke u reformskom procesu i evropskim integracijama od izuzetnog značaja za Srbiju, navodi se u saopštenju.
Brnabić je navela i da je Vlada Srbije u prethodnom periodu demonstrirala svoju posvećenost daljem sprovođenju reformi, kako bi pravosuđe i njegove institucije bile odgovorne, efikasne i nezavisne.

Sagovornici su ocenili da su uloga i doprinos Nemačke važni za unapređenje saradnje u regionu.

Brnabić je dodala da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine, važnog za stabilnost celokupnog regiona, ali da postoji velika zabrinutost zbog aktuelne situacije i najnovijih pritisaka Prištine na srpske povratnike.

Predstavnik nemačkog šefa diplomatije istakao je značaj tog dijaloga i naveo da će Nemačka nastaviti da pruža punu podršku ovom procesu, kako bi se pronašlo konstruktivno rešenje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari