Biljana Đorđević: ZLF ima kampanju od vrata do vrata, ali sa praznim papirima, ne sa biračkim spiskovima 1foto FoNet Milica Vučković

„Kad je Ana Brnabić izabrana za premijerku to je bio dobar potez za biznis elitu, a dovelo je do stvaranja feudalizma, jedne feudalne elite. Nastala je jedna feudalna kasta u kojoj političari i njihove familije razviju porodične biznise, koji odjednom sklapaju ugovore sa državom u stotinama miliona dinara godišnje. Takve je ugovore imala firma Aseko, u kojoj je direktor bio premijerkin brat“, rekla je Biljana Đorđević, poslanica ZLF u Skupštini Srbije gde se raspravlja o izboru Ane Brnabić za predsednicu parlamenta.

Ona je podsetila da je Ana Brnabić bila osnivač, član i predsednik Upravnog odbora Naleda i da je otvorila vrata za to da Naled postane Vlada umesto Vlade.

„Da je Srbija zaista ono što piše u Ustavu danas bi normalno moglo da se priča o kandidatkinji za predsednicu parlamenta. Ali mi nismo zemlja vladavine prava i zato je kontekst rasprave krađa izbora, iako je Brnabićeva juče tvrdila da nije bilo krađe“, navela je Đorđević, citirajući izveštaje švedskog instituta Fridom hausa, koji tvrdi da je Srbija delimično slobodna zemlja, dok u samom izveštaju ODHIR-a piše da je zamagljena granica između države i stranke.

Komentarišući tvrdnje naprednjaka da i ZLF radi kampanju od vrata do vrata, Đorđevićeva je rekla da je tačno da rade kampanju od vrata do vrata, ali to rade sa praznim papirima.

„Nemamo izvode iz biračkog spiska, a vi to zloupotrebljavate“, navela je poslanica ZLF.

Vladimir Orlić, poslanik i bivši predsednik parlamenta Srbije , replicirajući Đorđevićevoj rekao je da to što ona govori je najobičnije pranje, jer je opozicija potučena do nogu. Naveo je da u izveštaju ODIHR-a nigde ne piše da su izbori pokradeni, da će doći neka komisija, da neko ne priznaje izbore.

„Vi ste samo jedni lažovi“, rekao je Orlić, podsećajući da je Dobrica Veselinović iz ZLF nneposredno pred decembarske izbore rekao da je u biračkom spisku u odnosu na prethodne izbore 13.000 građana više.

I Ana Brnabić, kandidatkinja za predsednicu parlamenta Srbije replicirala je Buljani Đorđević , navodeći aktuena vlast sprovodi izbore zajedno sa ODIHR-om ,dok oni poslanici kojima je okružena dovodila fantomske birače.

Odgovorio je Dobrica Veselinović , poslanik ZLF navodeći da naprednjake Beograd ne želi jer ga oni ne vole.

„Samo juče dok ste ovde sedeli otpao je točak sa autobusa i povredio ženu kod Karađorđevog parka . Ovde smo da se borimo , da pokažemo drugo lice Srbije“, naveo je Veselinović .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari