Biljana Stojković: Narodna skupština više ne postoji

Profesorka Biološkog fakulteta za Danas o govoru mržnje

Ostavite komentar


  1. Poštovana gospodjo Stojković, potpuno ste u pravu za svaku napisanu reč, poštujem što ste ličnost koja ima integritet i sažaljevam one koji se integriteta odreknu zarad ličnih benefita. Ali se pitam kako se izboriti protiv ove pošasti, kako se izboriti za vlast koja ne vlada nego služi gradjanima, kad ćemo prestati da budemo bake i deke umesto poštovani gradjani, da, dovoljno je poštovani nikako voljeni, voleće nas naši bližnji. I kad god o tome razmišljam uvek mi padne na pamet Italija iz 80.tih kad su za 18 meseci promenili desetak vlada. Zašto bismo mi bili gori od njih, primenimo taj recept. Svaka vlast će se uljuditi kad postane svesna lakoće svoje smenljivosti.

  2. Sa velikom paznjom pratim aktivnosti Skupstine slobodne Srbije,Udruzenja koje po mom misljenju I mnogih koje poznajem okuplja najkvalitetnije I najobrazovanije ljude u Srbiji.Volela bih da sto pre izrastete u mocnu stranku koja bi mogla da povede Srbiju u svetliju buducnost.A kad je o trenutnom jednoumlju u Skupstini Srbije rec navescu jednu anegdotu koja mnogo govori:zaposlio bogati Amerikanac Japanca u svojoj firmi kao savetnika.Ali, za sve predloge savetnika Amerikanac je imao drugacije misljenje.Dosadi to Japancu pa predlozi gazdi da,obzirom da se ne slazu,napusti posao.Gazda mu odgovori da mu I ne treba neko ko isto misli I govori kao on,sto bi placao takvog ako vec ima jednog,to jest sebe.Samo borba misljenja donosi novi kvalitet .A mi placamo jednoumlje ,I to ne jednog ,nego 250 poslanika.I jos sijaset drugih koji ne misle svojom glavom.Srdacan pozdrav profesorki Stojkovic

  3. Radujeme sto ste se i vi oglasili u Danas-u,bas sam se pitao gde ste,sta radite ,da li dobijate redovno platu

  4. Balkanski narodi nisu dostigli nivo zrelosti i civilizovanosti koja je potrebna za upravljanje drzavom. Nije nista cudno jer do pre dve veka nisu bili pismeni i nisu imali skolstvo kao instituciju drustva. Za ove narode optimalni sistem je liberalni socijalizam predvodjen onim slojem stanovnistva koji je intelektualno iznad proseka danasnje evropske unije. To drustvo ne bi zahtevalo politicke partije vec bi na izboroma narod birao ljude po imenu. Funkcija predsednika bi bila ukinuta jer je nepotrebna. Izbori bi bili posebni za izvrsnu vlast, posebni za sudsku vlast i posebni za zakonodavnu vlast. Privatne firme bi moglr da osnivaju samo ljudi koji izvoze svoje proizvode ili koji sticu prihode na domacem trzistu, ali ne na budzetu. Budzet bi trosile samo drzavne firme sa puno zaposlenih (komunalne sluzbe i sl).

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.