izborna tišinafoto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Srpski pokret Dveri najavio je podnošenje krivične prijave protiv nepoznatog lica koje je „falsifikovalo potpis“ nekoliko birača sa Kosova i Metohije koji imaju boravište u Nišu i do sada su glasali u tom gradu, a sada im je biračko mesto za parlamentarne izbore prebačeno na Kosovo bez njihovog zahteva, dokumenata i znanja.

„Gradskoj organizaciji Dveri Niš javilo se nekoliko građana sa Kosova i Metohije, koji imaju boravište u Nišu, a kojima je bez njihovog znanja i bez bilo kakvog zahteva promenjeno biračko mesto, pa umesto da glasaju u Nišu, kako su to činili i na svim prethodnim izborima, sada im je mesto glasanja za parlamentarne izbore postalo biračko mesto na KiM, u konkretnom slučaju u Gnjilanu, koje je odlukom Republičke izborne komisije prebačeno u Bujanovac“, saopštile su niške Dveri.

U ovoj stranci su ocenili da je „očito da se na ovaj način biračima sa Kosova i Metohije koji su do sada glasali u Nišu na parlamentarnim izborima, otežava pristup glasanju, i oni se šalju bez ikakvog njihovog zahteva da glasaju u Bujanovac“.

„Kako se radi o očiglednom falsifikatu (potpisa tih građana, prim. aut.) upućujemo pitanje ministru državne uprave i lokalne samopuprave Aleksandru Martinoviću da objasni kako je do ove malverzacije u biračkom spisku došlo? Koliko je ovakvih slučajeva da su ljudima sa Kosmeta koji glasaju u užoj Srbiji promenjena biračka mesta, bez njihovog znanja i falsifikovanjem zahteva?“, upitale su niške Dveri.

Biračka mesta građana sa Kosmeta koji su glasali u užoj Srbiji prebačena u pokrajinu bez njihovog znanja: Dveri Niš podnose krivičnu prijavu 1
Foto: Dveri Niš

U ovoj stranci su upozorili sve građane sa Kosova koji imaju boravište i glasaju na teritoriji uže Srbije da „provere da li im se nije dogodilo isto- da je neko protivzakonito, u njihovo ime i falsifikujući njihov potpis promenio mesto glasanja“, jer će im tako ono biti otežano, pošto će biti upučeni u granična područja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari