"Biramo da li će nepravda vladati još četiri godine ili sedam dana": Konvencija liste Srbija protiv nasilja u Novom Sadu 1Foto: A. L./Danas

Konvencija parlamentarne i pokrajinske liste „Srbija protiv nasilja“ održana je danas ispred platoa Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Radomir Lazović kopredsednik Zelono-levog fronta i prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ kazao je da se iskopavanje litijuma sprema odmah nakon izbora ako SNS pobedi.

– Ako ih ne zaustavimo očekujte nove trovačnice poput one Linglonga u Zrenjaninu. Za mene je Novi Sad inspiracija, raznolikost i ljubav! Pozovite vaše prijatelje, rodbinu i komšije da glasaju. Nismo zaslužili ovaku realnost, zaslužili smo da budemo srećni, da živimo bolje. Moramo da se borimo protiv kriminala, protiv nasilja, da zaustavimo inflaciju i rast cena. Imamo dva miliona ljudi koje su na ivici siromaštva. Naša država kupuje socijalnim davanjima glasove, a nama trebaju slobodni glasovi. Prvo obećanje je da ćemo po dolasku na vlast ukinuti nacionalne frkvencije Pinku i Hepiju – rekao je Lazović.

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, rekao je da se na današnji dan obeležava Međunarodni dan borbe protiv korupcije, koja je razorila državu Srbiju.

– Dok se ne rešimo rak rane našeg društva, korupcije, nećemo ići napred. Neće biti para za bolnice, škole, našu decu i građane. Dok se hvale da grade, vlast samo pljačka Srbiju i grade samo iznose na svojim računima. Svaki projekat koji naprave je duplo skuplji nego što je zaista. Obratili smo se tužilaštvu, ali oni ćute. Moramo da ih probudimo 17. debembra. Znam kako se živi, teško, brinemo za decu kada izađu na ulicu, ne želimo da nam životima upravlja mafija. Oni koji vode Srbiju su pokazali šta znaju, neće biti bolje i nećemo rešiti niti jedan problem dok su oni tu – rekao je Aleksić.

Marinika Tepić potpredsednica Stranke slobode i pravde, izjavila je da ovo treba da bude poslednih sedam dana „nepravde i nasilja u našem društvu“.

"Biramo da li će nepravda vladati još četiri godine ili sedam dana": Konvencija liste Srbija protiv nasilja u Novom Sadu 2
Foto: A. L./Danas

– Itekako su oni smenjivi. Zato su besni i ljuti. Zato će represija biti sve veća i veća, ali mi vam kažemo kako je moguće da ih pobedimo, samo ako budemo ujedinjeni kao i do sada. Biramo da li će ova vlast vladati još četiri godine ili sedam dana. Hoće li Srbija biti plen njihovih klanova ili će to biti zemlja gde se zna red i vladaju zakoni. Biramo hoćemo li pustiti da nas uguše u mržnji, nasilju, podelama i brojanju krvnih zrnaca ili da ih pošaljemo na političku deponiju, radikalsku, gde su uvek i pripadali. Nećemo da o našim sudbinama odlučuju uvezeni birači odnekud, nego ćemo mi glasati ujedinjeni, da nam deca ne odu nekud – izjavila je Tepić.

Kako je dodala, režimski medijski tajkuni se hvale kako grade najveće palate u ovom delu Evrope i misle da će tako moći večno, ali neće, „kada se imovina stečena krivičnim delima oduzme, od najveće palate kojom se hvali vlasnik najveće medijske trovačnice treba da se napravi Diznilend“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari