Biserko: Sva tri člana Predsedništva BiH su saveznici Rusije

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava o poseti Lavrova BiH i šta su povodom toga prećutali srpski mediji

Ostavite komentar


    1. Da, gdja je u pravu sa tim sto bi bilo lepo da obrazlozi ruski uticaj i u tim drugim postjugoslovenskim republikama koje nisu srpske, sa konkretnim imenovanjem zvanicnika tih drugih postjugoslovenskih republika, a ne samo da ga uzgred pomene u jednoj recenici u tekstu od 100 recenica…
      Taj film necemo gledati u skorije vreme, u stvari verovatno nikad.
      Usput, za unistenje ideje EU u Srbiji nisu potrebni Rusi. EU to sasvim uspesno radi, namerno ili ne…

      1. Ja to od 90-ih vidim ovako: u podeli uloga za raspad Jugoslavije sve vodje i Sluzbe po republikama su dobile zadatke i uloge u scenariju po kojem ce raditi. Srbiji i Srbima je pripala uloga glavnog negativca sto vrlo uspjesno i igra. Hrvatskoj i Hrvatima, je pripala uloge stradalnika i zrtve koju neko mora spasiti od zlih Srba. I tako Hrvatska postaje glavni trojanski konj dok su sve oci uperene u zlocinacku Srbiju. Svi drugi su samo dekor u predstavi koja jos traje

        1. Tekst nema veze sa 1990. nego 2018.
          Ako vec pominje da je ruski uticaj prisutan na svim stranama, sto i objektivno jeste, onda treba da pomene i sve strane podjednako i sve ruske igrace, a ne da vise od pola clanka posveti Srbiji i srpskim igracima, a druge pomene u dve recenice bez imenovanja, cisto da bi se stekao utisak objektivnosti.
          Bolje da ih ni ne pomene onda, postenije je. Slazem se da je ruski uticaj stetan, a u pogledu EU vec se vidi iz mog prethodnog komentara usput slazem se sa gdjom Mej. No deal is better than a bad deal. Srpskom narodu se po hiljaditi put namece lazna dilema. I da dekor nam se ofucao, i sa tim se slazem…

    2. U čemu je u pravu da Rusi rade sve zbog svojih interesa aa usRa radi samo za nas i našu korist ili ona druga glupost da su sva trojica „saveznici“ Rusije.
      Kome je još važno šta ova izlapela baba ima da kaže, na kraju u šije ime ona govori, koliko taj „odbor“ ima članova, sledbenika, istomišljnika !
      Pa baba samo trubi ono što joj gospodari, koji je plaćaju, nalođe !!!

  1. Sonja Biserko , veliki srbofob smatra da sve srpsko i sve rusko predstavlja pretnju. Za koga ? Sta je sa dzihadistima koji se u Federaciji BiH okupljaju i regrutuju po kampovima, o onima koji su isli da ratuju za ISIL, zar oni nisu pretnja za mir ? „Danas“ daje prostor takvima kao sto je Biserko i time potvrdjuje svoju antisrpsku medijsku pristrasnost.

  2. ,,Sva ti clana predsednistva su saveznici Rusij,, tako kaze naslov i dospodja Biserko….

    1.Zasto je onda Bakir odbio sastanak kvadritetale Rusije, Turske, Srbije i BiH ??? 2.Zasto je Bakir demantirao Covica na sastanku sa Vucicem u vezi granice i razgranicenja???
    Stavljanje Izetbegovica u isti kos sa separatistima je neistinito i zlonamjerno. Zasto je gospodja Biserko prihvatila da da ovakvu nekorektnu izjavu to samo ona zna (i ja znam, vuk dlaku mijenja ali cud ne).
    Pobogu kakve veze imaju Bosnjaci sa Rusijom da bi bili na liniji njihove politike. To se kosi sa zdravom logikom pogotovu jos kad se zna da je Rusija slala dobrovoljce da ratuju protiv Bosnjaka….
    Hele nejse vase novine mozete pisati sta hocete….

    1. @filozof

      Zar „bosnjacki marko milosevic“ nije sin separatiste Alije Izetbegovica? Kako sad, „bosnjaci“ imaju pravo da se separatisu ali ne daju drugima da se separatisu? Kakvi su to dupli standardi? Bosnjaci nemaju veze sa Rusima a ali kakve veze imaju „bosnjaci“ sa Turcima te je nazivaju „majkom“ i zasto su na liniji turske politike? Na osnovu cega to „bosnjaci“ imaju vise prava na BiH od Srba i Hrvata?

  3. Sneana Congradin, botkinja na zadatku. Vecito ista tri ili maksmalno cetiri „sagovornika“, vecito ista „pitanja“ i vecito isto .botovanje.

  4. Kakve veze neko ko je predsednica odbora za Ljudska prava (svih sem Srba)ima sa gore navedenim tekstom,sem da je njena NVO fiansirana sa zapada i da ne mozete protiv onih sa cije strane stizu donacije.

  5. Ne mogu da verujem kakve je sve nonsense ovde „nadrobila“ gospodja Biserko a, gospodja Čongradin to verno zapisala i prenela publici?!. Od silne želje da nahrani svoju već poslovičnu mržnju prema Srbima, generalno, bez obzira gde ti Srbi žoiveli, kao i prema Rusiji, koja važi za vekovnog prijatelja i pokrovitelja srpskih interesa, gospodja Biserko skače u zaključak ili kako bi to rekli naši zapadni prijatelji „jump to conclusions“, uprkos kontradiktornostima koje je iznela. Kao prvo, sprečava se „konsolidacija“ regiona zato što se Rusija zalaže za poštovanje „Dejtonskog sporazuma“?! Verovatno bi se stanje bolje „konsoilidovalo“, kada bi se ukinuo ovaj sporazum i vratilo na stanje pre sklapanja mira u BiH? Potom, još jedan „biser“, koji valjda ide u skladu sa njenim prezimenom odnosno, „Nisam sigurna da Rusija sada priželjkuje raspad Bosne, ali svakako želi održati status quo.“??? Zaboravila je dan kaže a, kakav bi to novi status Rusi trebali da podrže? Najsmešnja je tvrdnja da se Milorad Dodik održava na vlasti uz pomoć Rusije, dok je ova „sveznalica“, u isto vreme, zaboravlja da nas upozna uz čiju se podršku Izetbegović održava na vlasti?! Ko njega podržava? Rusi, Belorusi, Arapi, Turci ili Englezi? Ne znam da li se ovakve gluposti plaćaju ali, stičem utisak, da neki pišu samo kako bi otaljali posao.

  6. I da zaista sva tri clana predsednistva BiH rade za Ruse, sta je u tome problem kada i same Sonja Biserko i Snezana Congradin rade za interesnu grupu iz Amerike, tj. za Klinton drustvance? Malo je verovatno da je „klintoncima“ vise stalo do interesa Srbije od Rusa ili da su bas toliki humanitarci, filantropi i brizne duse da im je zaista prioritet stabilnost na Balkanu a ne sopstveni, SEBICNI interesi. Toliko naivni nismo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.