Biserko: Previše se očekuje intervencija Rusije za rešenje Kosova

Ostavite komentar


    1. Koga Rusija brani, i Amerika granici, taj je zreo za nestanak sa lica zemlje. Sto nam se upravo desava. Doduse proces jos tece sporo.

  1. Posle eventualnog priznanja KiM kao samostalne države, prećutno (verovatnije) ili javno, od strane RS, odmah bi bio ispostavljen zahtev opština na jugu Srbije – Medveđa, Bujanovac, Preševo za priključenje novoj državi, kao i zahtev Raške oblasti za autonomijom. Jedan problem bio bi zamenjen sa (najmanje) dva nova problema, uz, verovatno i oružane sukobe.

    1. Sta je tu cudno? Ako podanici (gradjani) Srbi beze iz svoje zemlje. Omladina dolazi u inostranstvo. Zasto ocekivati da ce Muslimani, Albanci ostati u Srbiji.

    2. Ne bi se odmah islo na tzv “ presevsku dolinu“ ili na tzv „sandzak“ nego bi se krenulo na „sredjivanje situacije u BiH tj. na ukidanje RS. Sve dok Srbija ne prizna albansku paradrzavu na Kosovu Srbi su koliko/mirni u vezi RS: Tzv „presevska dolina“ kao i tzv „sandzak“ bi se koristili za ucenjivanje u vezi RS. Ali kada bi se ukinula RS moglo bi se ocekivati aktiviranje tzv „presevske doline i tzv „sandzaka“ jer zasto bi albanski nacosi stali samo na Kosovu kada vide da imaju podrsku ma sta radili. Isto vazi i za „sandzaklije“.

  2. Niti Vucic sme da potpise sa Albancima obavezujuci ugovor o normalizaciji odnosa,jer bi izazvao gnev Putina i srpske ekstremne desnice,niti moze otvoreno kod Putina jer bi EU uskratila pomoc.Vucic nastavlja da vlada „zamrznutim konfliktom“a mi ostajemo taoci „zarobljene drzave“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.